Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Marshmallow-juletrær | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Marshmallow-juletrær

Marshmallow-juletrær

I’m dreaming of a white christmas..

Du også? Men så er snø på trærne ute av siktet? Lag noen selv da vel. Disse marshmallow-fylte juletrærne er morsomme for store og små, og ikke minst gode. De er fylt med bringebærmarshmallows etter oppskrift fra Sverre Sætre fra første nummer av Bake. Du kan også bruke denne oppskriften på marshmallows, som er uten eggehviter. For å lage trærne har jeg rett og slett bare brukt iskjeks og fylt de med marshmallowmasse. Utsiden har jeg dekt med kokosmelis (melis blandet med kokosmelk) og kokosmasse. Har du prøvd blandingen bringebær og kokos før? Det er en fantastisk smakskombinasjon, bare prøv selv:

Her finner du alle juleoppskriftene til Kakefabrikken.

Juletre_0037

Marshmallowmasse

6 gelatinplater
60 g (2 stk) eggehvite
20 g (1 ss) lynghonning (Jeg brukte akasiehonning)
ca. 200 g bringebær fryst og tint (Du kan også bruke solbær, kirsebær og sitron. Uansett hva du bruker, trenger du 1 dl ferdig puré eller juice)
200 g sukker

12 iskjeks (Jeg har brukt en variant uten gluten og melk)

Kjør bærene i en hurtigmikser, og press pureen igjennom en sil. Mål opp. Du skal ha 1 dl puré.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.

Juletre_0040

Bland sukkeret med solbærpuré i en kjele og la det koke i 5–6 minutter til det blir en sirup. Har du et sukkertermometer, skal det vise 120 °C. Har du ikke termometer, kan du sjekke ved å ta en teskje med litt puré på tuppen i en kopp med kaldt vann i noen sekunder, slik at den blir avkjølt. Den skal være så fast at den holder formen og du kan rulle en myk kule av den. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og rør den godt ut i den varme pureen.

Pisk eggehvite og honning til marengs i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Hell den varme pureen i en tynn stråle oppi marengsen mens du pisker. Det er viktig at sukkerlaken treffer rett ned i marengsen og ikke på vispen. Treffer sukkerlaken vispen, kastes sukkerlaken ut i kanten av bollen. Pisk til den er kald.

Hell deretter blandingen i en sprøytepose og fyll opp iskjeksene. La de stå opp-ned en liten stund, for eksempel i et glass, til massen stivner.

Tips! Prøv marshmallow-«is»

Pynt

500 g melis
Ca 5 ss kokosmelk (Velg ekstra kremet om du kan, den vil gi best resultat)

Ca 100-150 g kokosmasse

 

Bland melis og kokosmelk til en ganske  fast blanding og stryk det utover iskjeksene. Rull de deretter i kokosmasse. Ta også kokosmasse i bunnen av «trærne» slik at de ikke klistrer seg til underlaget du setter de på etterpå.

Juletre_0043

Juletrærne bør serveres ganske kjapt etter de er fylt med marshmallowmassen og den har stivnet, ellers vil kjeksen bli myk.

Vil du bare lage vanlige marshmallows gjør du følgende med marshmallowmassen:

Ha litt soyaolje på et tørkepapir og stryk et tynt lag på et bakepapir. Stryk marshmallowsmassen utover i et ca. 1 1/2 cm tykt lag, og la massen stivne. Kutt marshmallowsen i biter, og rull bitene i sukker eller melis.

Enjoy!

Legg igjen en kommentar