Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Delfiakake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Delfiakake

Delfiakake

Jeg er ikke så bundet til tradisjoner når det kommer til julebakst, jeg lager stort sett det familien liker, og jeg er faktisk ikke så glad i de tradisjonelle julekakene. Men det er en julekake jeg må ha – delfiakake! Jeg har mange gode minner knyttet til denne kaken. Det var min farmor som alltid lagde den til jul. Jeg husker godt at jeg ble svært så begeistret da farmor dekket på bordet og delfiakaken var på plass. Men det var imidlertid en ting jeg ikke kunne skjønne, hun skjærte så tynne skiver av den, også fikk vi ikke spise mange skivene på en gang. Det var så fett, sa hun. Det var ikke noe jeg kunne relatere så mye til den gangen, det eneste jeg visste var at kaken var fantastisk.

Farmors delfiakake var mild og god i smaken, og det er min også. Jeg bruker halvparten mørk sjokolade og halvparten melkesjokolade. Og siden det er jul inneholder denne kaken den fineste Valrhona-sjokolade. Mange bruker bare mørk sjokolade og tilsetter i tillegg kaffe, men siden jeg ikke liker kaffe i det hele tatt inneholder ikke min kake det. Her er det bare å bruke sjokolade og evt kaffe etter smak. (Hvis du vil ha kaffe i kaken tilsetter du ca 4 ss sterk kaffe). Min tøffeste kritiker, nest etter min 15 år gamle sønn, svigermor, falt helt for denne varianten, det lever jeg lenge på. Kaken tar jeg med under armen når vi skal feire jul med de om ikke så mange dagene.

Hvordan ligger du an med julebaksten? Jeg har alt i boks (bokstavlig talt) med unntak av sjokoladetrøfler, det blir i morgen. Her kan du se alle Kakefabrikkens julekaker.

Delfiakake_0091

Delfiakake

250 g (1 pk) delfiafett
100 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
2 egg
30 g (2 ss) sukker
10-12 Per-kjeks (eller annen søt kjeks)
1 pk gelétopper

Smelt delfiafettet over svak varme. Avkjøl til romtemperatur. Smelt sjokolade over vannbad eller svak varme i mikroen og avkjøl.

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen i en stråle i eggedosisen mens du fortsatt visper. Bland godt. Tilsett deretter delfiafettet i en stråle i blandingen under omrøring. Det kan hende du må ta en runde med slikkepotten innimellom for å få med all sjokolade og fett i blandingen. Visp til blandingen er jevn og blank og har begynt å tykne.

Legg 1/3 av blandingen i bunnen av en bakepapirkledd brødform og legg kjeks og noen gelétopper delt i to over blandingen.

Hell på 1/3 av blandingen igjen og gjør det samme. Topp med resterende sjokoladeblanding. Topp til slutt hele kaken med gelétopper. Sett kaken kjølig til den har stivnet. Denne kaken holder hele jula tildekket i kjøleskapet (så lenge den ikke blir spist opp da!)

Tips! Mange har også marsipan og tørkede frukter, som dadler, i delfiakaken. Her er det bare å variere etter smak. Selv liker jeg farmors variant aller best :-)

Enjoy!

Delfiakake_0089

2 kommentarer

  1. hilde - 8. februar 2014

    Ja dette er jo en deilig klassiker! Jeg ønsker å bytte ut delfiafettet med ordentlig kokosfett. Er usikker på hvor mye kokosolje jeg skal bruke, tror ikke bytteforholdet er 1:1 nemlig (smertelig erfart over noen risboller) – hva tror du?

Legg igjen en kommentar