Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Kakefabrikken 1 år! (Piñatakake) | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Kakefabrikken 1 år! (Piñatakake)

Kakefabrikken 1 år! (Piñatakake)

Hu hei, som tiden flyr! Jeg har ikke rukket å feire ettårsdagen til Kakefabrikken engang! Den ble forbigått i stillhet 3. september. Da var det 1 år siden Kakefabrikken inntok nettet og bloggverdenen. Mye har skjedd siden da! Jeg har vært med i Hele Norge Baker og jeg har fått verdens beste jobb! For ikke å snakke å glemme at bloggen har blitt en av landets best besøkte bakeblogger. Skjønt, det har aldri vært noe poeng for meg å være størst, men det er veldig hyggelig at dere liker det jeg holder på med :-) Jeg har det ihvertfall gøy med bloggen, og kommer til å holde den gående så lenge jeg kan kose meg med det :-)

Bursdag betyr jo også gaver – til deg! 😀 Legg igjen en kommentar på dette innlegget med hva du liker og/eller ikke liker med Kakefabrikken, alt fra oppskrifter, type bakverk, bilder og design, så er du med i trekningen av dette superfine fatet fra festfabrikken.no (vel, ikke akkurat dette fatet da, men et likens ;-)) og en pakke valgfri muffinsformer og retro papirsugerør i valgfri farge. Vinneren trekkes fredag 22. november kl 14. Lykke til!

PS! Husk at du alltid får 5 % rabatt på alt du handler hos festfabrikken.no ved å oppgi kode «Kakefabrikken»

Pinatakake_9095

Det var jo aldri meningen at ettårsdagen skulle gå ubemerket hen, men jeg var bare så veldig travel akkurat på det tidspunktet, og fra da til nå har det bare vært enda travlere, og det har selvfølgelig vært på grunn av den nye jobben. Med litt roligere dager kan jeg endelig få lagt ut dette innlegget.

Jeg har valgt en veldig enkel kake for anledningen. Vel, tilsynelatende er den det, inni skjuler det seg nemlig en hemmelighet! Dette er nemlig en piñatakake, og hva er det som skjuler seg inni en piñata? Godteri! Det er det inni denne kaken også. Piñatakake kan du lage av hvilken som helst oppskrift, nesten iallefall, så lenge frostingen ikke er for rennende eller kaken for myk, også må kaken ha litt høyde for å lage rom til godteriet. Jeg bruker 20 cm kakeformer. Kaken jeg har valgt er en ekte vaniljekake med vaniljefrø og ekte vaniljeekstrakt, ikke noe vaniljesausbasert greier, som ikke har et snev av ekte vanilje i seg. Kaken har en aldeles nydelig konsistens og en fantastisk vaniljesmak. Nam! Jeg har også laget en variant av denne kaken med appelsin og blåbær, som jeg virkelig kan anbefale også.

Pinatakake_9096

Vaniljekake

5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 dl kefir
4 store eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
Frø fra 1 vaniljestang
3 dl sukker
120 g mykt smør

TIPS! Eggeplommer til overs? Lag Pots de Crème med sjokolade.

Sikt sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Sett til side

Bland kefir, eggehviter, vaniljeekstrakt og frø fra en vaniljestang i en bolle. Sett til side.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1/3 av melblandingen, deretter halvparten av egg- og melkblandingen vekselsvis med melblandingen. Avslutt med mel.

Hell røren i to 20 cm kakeformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30-35 minutter (sjekk med kakepinne).

Pinatakake_9109

Pinatakake_9118

Mascarponekrem

250 g mascarponeost
1 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt
Frø fra 1 vaniljestang
3 dl kremfløte

TIPS! Ikke kast vaniljestengene, bruk de til vaniljesukker eller vaniljeekstrakt.

Visp mascarponeost, melis, vaniljeekstrakt og frø fra en vaniljestang godt sammen og sett til side.

Visp fløten til krem i en annen bolle (ikke visp for mye, da blir blandingen kornete).

Vend deretter osteblandingen i den vispede kremen. Bruk evt vispen forsiktig for å blande det godt.

Montering

Del hver kakebunn i to. Ta av to bunner og skjær et hull i midten på begge mens de ligger oppå hverandre, ca 10 cm i diameter.

Start med en hel kakebunn, smør på et lag mascarponekrem. Legg deretter på kakebunnene med hull, også med ostekrem mellom og på toppen.

Så kommer det morsomme: Fyll hulrommet med godsaker! Fyll opp slik at det går kant i kant med den øverste bunnen.

Legg til slutt på den siste hele bunnen.

Dekk kaken med et tynt lag mascarponekrem og la det være nok krem igjen til et lag til. Sett kaken litt i kjøleskapet eller fryseren til kremen stivner, ta den deretter ut og legg på det andre laget med krem. Dette er for å slippe at det blir synlige smuler i frostingen.

Så er det bare å severe – og overraske! En sikker vinner i ethvert barneselskap 😉

Pinatakake_9123

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

 

Vinneren av konkurransen er trukket :-) Gratulerer Hege!

Vinner_give-away_nov13

Vinner_navn__give-away_nov13

28 kommentarer

 1. Gunn Helen Nystuen - 17. november 2013

  Heia..

  Hipp hipp hurra!!! Gratulerer så mye :)

  Jeg liker ALT, absolutt alt :)

  Ha en fin søndagskveld og en herlig uke. Jeg skal begynne med julebaksten :)

  • Kakefabrikken - 17. november 2013

   Hjelpes! Jeg har ikke rukket å begynne å tenke på julebaksten ennå! Ønsker deg også en fin søndagskveld og uke, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding :-)

  • Mette - 22. november 2013

   Hej. Kun ros for alt det du laver. Så selv en fra DK læser din blog. Selv med mange kage blogger er det rart med noget der er lidt anderledes og spændende. Og her vinder du:-)

 2. Silje - 17. november 2013

  Inspirasjon…

 3. Ann-Karin Svåsand - 17. november 2013

  Gratulerer med 1 års dagen :-)
  Jeg syns denne siden er superbra, men et minus er at det er altfor mye som frister her 😉

 4. Magnhild Nibe Einan - 17. november 2013

  Hei, gratulere med 1-års dagen…. skal si du har mye godt og spennende her inne.

  Endel skal prøves ut….jeg elsker å bake… skal sende deg tilbake meldinger når oppskrifter er ut prøvd.

  Ha en fortsatt fin kveld og en flott ny uke.

  mvh
  Magnhild

 5. Møyfrid - 18. november 2013

  Gratulerer med overstått 1-årsdag! Det er så mykje flott her!! Denne bursdagskaka skal testast ut i barneselskap etter jul :)

 6. Beate - 18. november 2013

  Hei, og gratulerer så mye med ett år! 😀
  Håper Kakefabrikken fortsetter akkurat slik den er i mange flere år, jeg har stor glede av supergode oppskrifter og flotte bilder :)
  Hilsen Beate

 7. M L - 18. november 2013

  Gratulerer med dagen!

  Masse fine bilder med fristende godsaker!

 8. kristin alm-kruse - 18. november 2013

  Gratulerer med vel overstått!!
  Jeg elsker å la meg inspirere på nettet, og denne siden kommer jeg stadig tilbake til:)
  Jeg har bakt flere av kakene, og de gjør alltid suksess.
  Noe av det mest spennende er de små tingene du tar med, som feks vaniljesukker og vaniljeessens.
  Jeg håper du fortsatt får tid til bloggen fremover.

  Ps, hadde vært spennende om duhadde noe å dele om kastanjer:)

 9. Engel - 18. november 2013

  Gratulerer med det første året. Må det bli mange år framover hvor vi kan følge dere :-)

 10. Thea - 18. november 2013

  Hei! Gratulerer med 1 år! Jeg liker alt. Mange fine oppskrifter og fin inspirasjon. Hilsen Thea

 11. Christina - 18. november 2013

  Hei gratulerer så mye. Jeg liker alt her jeg, fine bilder og morsomme oppskrifter som jeg har lyst til og prøve:-)). Veldig innspirerende :-)).

 12. Erna Christine Michelsen - 18. november 2013

  Gratulerer så masse! Utrolig inspirerende nettside. Er spesielt glad i de utskriftsversjonene du har. De er supre!

 13. Inger Beathe - 18. november 2013

  Gratulere så mye med 1 årsdagen

 14. Mari Mushom - 18. november 2013

  Jeg elsker kakefabrikken. Hvert innlegg har utrolig fine bilder og veldig forståelige og velskrevne oppskrifter. Det eneste jeg skulle ønske var enda flere innlegg, men jeg forstår veldig godt at tiden ikke alltid strekker til. Kvalitet fremfor kvantitet og jeg elsker det du gjør 😀

 15. Fredrik Andersen - 18. november 2013

  Hei!
  Først vil jeg si at jeg er utrolig fan av bloggen din! Syntes det er utrolig bra oppskrifter her, alt jeg har laget herfra har blitt veldig vellykket! Jeg liker også at du legger ut så detaljerte oppskrifter slik at det er lettere at baksten blir bra. Jeg er også imponert over bildene du tar til bloggen, de er utrolig fine, og man får sykt lyst til å lage det når man ser hvor fint det blir, man får rett og slett bare skikkelig lyst til å bake! Det eneste jeg syntes du kunne ha forbedret av at du kunne ha litt flere bilder, men alt annet er perfekt med bloggen din!

 16. Veronica - 18. november 2013

  Jeg er veldig glad i bildene dine og den rene stilen – man trenger ikke å pakke alle blogger inn i ROSA silkepapir når man får stilren eleganse – det er nemlig enda mer lekkert:)

 17. Linda - 19. november 2013

  Gratulerer med 1 år som kakeblogger! Kjempe fine bilder og oppskriftene er lette å forstå. Masse inspirasjon å hente

 18. Hege H. Hamre - 19. november 2013

  Det året har jo bare RULLET avgårde – STOR GRATTIS!
  Siden har gitt meg en hel haug med inspirasjon og flere aha-opplevelser :-)
  Supre oppskirfter og alle tiders fargerike bilder, helt magisk.

  Keep up the good work!!!
  Og lykke til ALLE år fremover :-)))

 19. Trine - 19. november 2013

  Gratulerer med 1-årsdag! :) Jeg liker bloggen din fordi den er så delikat og nydelig. Du tar så fine bilder av det du legger ut! :)

 20. Meryem - 19. november 2013

  Gratulerer så mye med 1 års dagen :) mange bra oppskrifte!

 21. WencheS - 19. november 2013

  Jeg er en ganske ny leser av bloggen, og må si jeg har blitt glad i den allerede:-) Så masse fine oppskrifter, tips og inspirasjon! Gleder meg til å følge den videre:-)

 22. Turid-helen - 19. november 2013

  Gratulerer så mye med 1års dagen t bloggen :) det er myyyye jeg liker med bloggen din,men det jeg setter store pris på,er måten du beskriver gjøremåten på ting. På en eller Anna måte får du gleden i meg til å ville teste ut ting som jeg i utgangspunktet synes ser alt før vanskelig ut. Så du gir håp før oss som faktisk ikke er like begavet på kjøkkenet:) takk før det:)

 23. Camilla Altø - 19. november 2013

  Gratulerer med overstått 1-årsdag, og gratulerer med ny jobb! Du er så flink, og jeg er så imponert at jeg har ikke ord! I tillegg får du til denne bloggen, som får den gjennomsnittlige baker (som meg) til å kunne briljere med mesterverk som ingen (i allefall ikke min mor!) forventer av meg. Takk og gratulerer og hurra! <3

 24. Nna - 20. november 2013

  Hei :) gratulerer med 1 år med blogg å nytt bakemagasin, gleder med til å kjøpe det!! Flotte bilder å spennende oppskrifter som de fleste kan klare å lage!! Har fått bakedilla etter hele norge baker på tven, og denne blogggen er jeg jevnlig innom for å få inspirasjon :)

 25. Cecilie G - 22. november 2013

  Jeg liker bloggen din veldig godt fordi du lager gode kaker og har veldig mange fine ideer. Jeg har adoptert «easy peasy langpanne sjokoladekaken» din og prøvd flere av dine oppskrifter med stort hell.
  Nå skal jeg printe ut pinjata kaken din og skal lage den til julaften – med julegodter og litt ekstra inni : ) og til Nyttårsaften med godterier i Nyttårs farger i : )

 26. bjørn vidar - 22. november 2013

  grunne til jeg liker kakefabrikken er det rene og sflotte designet på siden:)

Legg igjen en kommentar