Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Eplesnurrer | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Eplesnurrer

Eplesnurrer

Gjærbakst er hyggelig helgebakst, og denne gangen har jeg laget eplesnurrer. Vel, ikke denne helga da, men forrige helg faktisk, men jeg har ikke rukket å legge det ut før nå. Fryseren er for øvrig godt forsynt ennå.

Denne bolledeigen er laget med kefir, som på samme måte som i kaker gjør bakverket ekstra saftig. Hvis du ikke har kefir, kan du for eksempel bruke denne oppskriften istedetfor. Eplesnurrene er lager på samme måte som med kanelsnurrer, bare med eplemarmelade og rosiner istedetfor. Bruk ferdig marmelade/syltetøy/mos fra butikken eller lag eget. Selv har jeg laget egen marmelade med epler fra hagen etter denne oppskriften:

Eplemarmelade

1,5 – 2 kg syrlige epler
4 dl vann
1 kg syltesukker (evt 1 kg sukker med certo, jam eller lignende)

Fjern kjernehusene og skrell eplene. Kutt eplene i biter.

Kok opp vann og epler under lokk i ca 15 minutter eller til eplene er møre.

Tilsett syltesukkeret og kok videre i 5 minutter.

Hell marmeladen på varme og steriliserte glass eller lignende. (Steriliser ved å koke glassene eller varm de i stekeovn). Snu glassene på hodet til de er avkjølte. Oppbevar de deretter kaldt.

Tips! Tilsett kanel, ingefær eller annet krydder/urter i marmeladen for ekstra smak.

Eplesnurrer_8848Bolledeig

Ca 1,1 kg hvetemel
300 g sukker
1 ts natron
2-3 ts kardemomme
200 g smør
6 dl kefir
1 dl melk
50 g gjær
1 egg

Egg til pensling

Fyll
Ca 4-5 dl eplemarmelade
Et par never rosiner

Bland det tørre i en bakebolle (hold igjen litt av melet for evt justering av deigen senere).

Smelt smøret og tilsett kefiren. Varm opp til 37 grader.

Varm opp melken til 37 grader og tilsett gjæren. Rør til alt er løst opp. (Hvis du bruker tørrgjær tilsetter du den direkte i det tørre).

Bland melk og gjær med smør og kefir og tilsett egget.

Bland deretter det våte i det tørre.

Elt godt med en kjøkkenmaskin til du får en smidig deig, juster med mel. For å frigjøre glutenet i melet og dermed få et luftig bakverk, lønner det seg å elte deigen i 10-15 minutter. Sett deretter deigen til heving under plast eller et vått kjøkkenhåndkle på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca 40 minutter.

Eplesnurrer_8849

Så fristende de rosinene var da.. :-)

Del deigen i to og kjevle ut hver del til en avlang leiv. Smør et lag med eplemarmelade på hver leiv og strø over rosiner. Rull leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm. Avhengig av hvor store boller du vil ha, er dette nok til 28-36 boller.

Sett snurrene på en smurt eller bakepapirkledd ovnsform. Etterhev bollene under plast eller vått kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter.

Stek midt i ovnen på 220-225 grader i 14-15 minutter.

Avkjøl på rist.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

3 kommentarer

 1. Magne D. Antonsen - 9. september 2013

  Bra oppskrift!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  :-)

 2. Alice - 11. september 2013

  Mmmmmmmm……ser helt nydelige ut. Skal ut i eplehagen min i dag og prøve meg på dette den dag i dag, ja!:)
  Tusen takk for oppskrift og inspirasjon. «You make the dish delish`» :)

Legg igjen en kommentar