Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Eplecupcakes med karamellfrosting | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Eplecupcakes med karamellfrosting

Eplecupcakes med karamellfrosting

Nå har jeg prøvd å innlede dette innlegget flere ganger med hvor travel denne uken min har vært, men jeg har fortsatt ikke landa helt og kjøkkenet ser ut som et realt bombenedslag etter dagens gjærbakst-seanse (oppskrifter kommer selvfølgelig :-) ), så jeg tenker jeg forteller mer senere når hodet er klarere og oppvasken ikke roper. Jeg har faktisk litt å fortelle også, jeg starter i ny jobb i morgen og på tirsdag fyller bloggen 1 år! Da blir det konkurranse, dere :-) Følg med!

Nå, rett på deilige eplecupcakes med karamellfrosting. Disse fikk bein å gå på 😉 Oppskriften er nok til ca 14 cupcakes.

Eplecupcakes_8796Eplemuffins

2 egg
1 dl sukker
1,5 dl lysebrunt muscavado-sukker
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts kanel
0,5 ts salt
1 ts vaniljeekstrakt eller vanljesukker
1 dl nøytral olje
2,5 dl raspet eple (ca 2-3 epler)

Rør egg, hvitt og brunt sukker luftig for hånd.

Bland det tørre i en bolle og tilsett gradvis i egg- og sukkerblandingen, ikke rør mer enn at det akkurat blir blandet inn.

Tilsett olje og vaniljeekstrakt og deretter eplene.

Fyll muffinsformer 3/4 full og stek midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Sjekk med en kakepinne om de er ferdige. Avkjøl på rist.

 

NB! Jeg anbefaler å sette muffinsformene på et muffinsbrett om du bruker papirvarianten, hvis ikke vil de flyte ut under steking. Bruker du pappkopper som på bildet trenger du ikke det.

Når muffinsene er helt avkjølte kan du ha på frostingen. Den lages slik:

Karamellfrosting

200 g usaltet smør
250 g melis
5 ss tykk karamell*
200 g Philadelphia-ost

* Jeg brukte hjemmelaget karamell i denne oppskriften, det er det aller beste, men du kan også bruke Dulce de Leche eller HaPå-pålegg. Oppskriften på hjemmelaget karamell finner du nedenfor.

Rør mykt romtemperert smør og melis hvitt og luftig, tilsett deretter karamell.

Om du vil kan du si deg ferdig med frostingen nå, den smaker allerede helt himmelsk, men med Philadelphia får den den lille ekstra fyldige og friske smaken. Bare husk å ikke røre for mye når osten er tilsatt, da kan frostingen skille seg.

Dette er en raus porsjon som kan halveres om du ikke ønsker så mye frosting på kakene.

Eplecupcakes_8764

Karamell

75 g smør
1,5 dl fløte
50 g sukker
2 ss Lyle’s Golden Syrup (eller annen lys sirup)

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.

Tilsett fløte, sukker og sirup.

Kok på medium varme til det blir til tykk og lysebrun karamell, ca 20-30 minutter.

Avkjøl.

Eplecupcakes_8780

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

4 kommentarer

  1. m - 7. september 2013

    Hei. Hvor får eg kjøpt brunt muscavado sukker?

  2. Lianne skogholt - 19. september 2013

    Eple cupcakes, ser deilig ut:) hvor mange blir det ca av en posjon?

Legg igjen en kommentar