Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Jordbærostekake med sjokoladebunn | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Jordbærostekake med sjokoladebunn

Jordbærostekake med sjokoladebunn

Nå er den her igjen dere – helgen! Deilig. I helgen har jeg planer om å bake noe med epler fra hagen. Treet bugner akkurat nå og det er ikke lett å rekke å bruke opp all frukten når den kommer, men jeg kan røpe så mye som at jeg iallefall har en paideig klar i kjøleskapet og skal lage deilig karamellglasur 😉

Dagens oppskrift inneholder ikke epler, men en annen norsk majestet, nemlig jordbær – Corona – dronningen av dem alle. I år som i fjor lagde jeg rørte jordbær av en uhorvelig mengde bær, 12 kilo bær ble til det nydeligste syltetøy, akkurat nok til ett år og litt til. Hvordan du lager det finner du i denne oppskriften. Helgens kake er en superenkel ostekake som verken skal stekes eller inneholder gelatin, den kan dermed lages på et blunk, kanskje to. I tillegg er den supergod! Kos deg sier jeg bare 😉

Start med å lage bunnen:

Jordbærostekake_8616Sjokoladebunn

300 g Oreo-kjeks (2 ruller) eller annen sjokoladekjeks
100 g smør

Knus kjeksene i en food processor eller ha de i dobbel frysepose og knus de med en kjevle eller lignende.

Smelt smøret og bland det med kjekssmulene.

Trykk kjeksblandingen jevnt utover i en 24 cm rund kakeform (paiform kan også brukes) og ca to centimeter oppover kantene. Sett bunnen i kjøleskapet eller fryseren mens du lager fyllet.

Ostefyll

300 g Philadelphia
8 ss rørte jordbær*
2,5 dl kremfløte
2 ss sukker

Litt revet sjokolade

 

Det nydelige kakefatet kommer fra festfabrikken.no

*Du kan også velge å bruke ferske jordbær som knuses til puré, men vær oppmerksom på at det blir en tynnere konsistens enn ved bruk av rørte jordbær. Du kan evt tilsette litt fortykningsmiddel (Certo, Jam eller lignende) for å få en tykkere blanding eller tilsette gelatin i blandingen (Bløtlegg gelatin i 5-10 minutter og løs det opp i 1/4 dl kokende vann. Bland det deretter med jordbærsausen). Sukkermengen må også økes til 4 ss om denne varianten velges.

Glad i Oreo? Se flere oppskrifter her.

Jordbærostekake_8630

Mos jordbærsyltetøy og Philadelphia med en stavmikser til blandingen er klumpfri.

Visp fløten og sukkeret til krem.

Bland kremen og osteblandingen forsiktig og hell det i kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå og sette seg et par timer eller til dagen etter. Topp med litt revet sjokolade (bruk en ostehøvel for eksempel) og server, gjerne med friske jordbær.

Tips! Bytt ut jordbær med bringebær eller andre bær/syltetøy etter smak.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

 

2 kommentarer

  1. Hege G - 17. august 2013

    Hei! Om ein ikkje har tilgong på verken jordbær eller rørte jordbær, går det då ann å bruka jordbærsyltetøy i staden?

Legg igjen en kommentar