Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Rullekake med rørte jordbær | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Rullekake med rørte jordbær

Rullekake med rørte jordbær

Hei igjen dere :-) Håper alle har hatt en fin sommerferie. Selv har vi kost oss veldig blant annet på vestlandet og i Frankrike. Var blant annet og besøkte eksklusive og ærverdige Ladurée i Cannes og smakte på verdens beste makroner! Ellers koste vi oss med med franske fristelser hver dag, enten det var ferske baguetter eller croissanter. Har hentet masse inspirasjon som jeg håper å bruke utover sensommeren og høsten.

Dagens oppskrift er verken eksklusiv eller fancy, det er av den mer dagligdagse sorten, nemlig rullekake. Man skal ikke kimse av rullekake, den hjemmelagde vel og merke, det er både enkelt, genialt og veldig godt. Hvem har vel ikke laget rullekake på heimkunnskapen? Eller fått servert det hjemme på 90-tallet? For meg betyr rullekake gode barndomsminner. Og du, rullekake er ikke bare for den eldre garde, du finner alle mulige varianter på både norske og utenlandske blogger for tiden, så det er nesten så jeg vil driste meg til å si at rullekake er trendy 😉 Denne oppskriften er den aller enkleste grunnoppskriften som du slenger sammen på noen minutter, perfekt om du får overraskende gjester eller har dårlig tid.

 

Rullekake_8577Rullekake

4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
0,5 ts bakepulver

2 dl rørte jordbær (eller annet godt syltetøy)

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland hvetemel og bakepulver og sikt det inn i røren. Vend det inn med en slikkepott.

Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne.

Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.

Legg bakepapir på kjøkkenbenken og strø over litt sukker (Tips! Bruk ekstra finkornet engelsk sukker).

Når kaken er ferdigstekt, hvelver du den over bakepapiret med sukker. Legg formen over rullekaken og la den ligge der til den er lunken.

Smør syltetøyet over kaken og rull den sammen, forsøk å få det litt stramt. Vær forsiktig så du får en fin rull uten sprekker. Legg kaken med skjøten ned.

Rullekaken er aller best nystekt.

Vil du lage ditt eget rørte jordbærsyltetøy gjør du det på følgende måte:

Rørte_Jordbær_8640Rørte jordbær

2 kg jordbær
0,5 kg sukker
1 pk Certo frysepulver

Rensk og del jordbærene i to.

Bland sukker og Certo og hell det over bærene.

Bland alt god sammen med en kjøkkenmaskin med K-visp (handmikser kan også brukes) i noen minutter til ønsket konsistens. Rørte jordbær er det aller beste syltetøyet som finnes og her brukes det både på brødskiva, vaffel og til forskjellige kakefyll. I år lagde jeg rørte jordbær av 12 kg bær, da har vi nok til neste sommer 😉

Følg med, det kommer flere oppskrifter med rørte jordbær og flere rullekakevarianter.

Hvilken rullekake er din favoritt?

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

Legg igjen en kommentar