Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Sommerlige Kärleksmums | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Sommerlige Kärleksmums

Sommerlige Kärleksmums

Neida, jeg har ikke gått i hi eller tatt ferie, og ikke har jeg sluttet å bake heller (ikke med vilje iallefall). Vi pusser opp og ordner hjemme i tillegg til å male huset utvendig, så det har ikke blitt så mye tid til overs for verken baking eller blogging i det siste. I helgen var jeg nær ved abstinenser og måtte innvilge meg selv litt baketid innimellom slagene. Jeg bakte to kaker på rappen, og den ene får du oppskriften på her.

Tips: Prøv også banankake i langpanne, utrolig saftig og godt.

Det er duket for en aldri så liten svensk klassiker denne gangen, nemlig kärleksmums. Høres det ikke koselig ut? Kärleksmums! Denne kaken er en svensk variant av den norske kvikklunsjkaken, og den går også under navnene mokkaruter og sjokoladeruter. Denne oppskriften kommer fra den svenske TV-kokken Leila Lindholm, eller rettere sagt hennes mor, som i sin tid fant oppskriften i et ukeblad. Jeg skjønner godt at den har gått i arv :-)

Oppskriften er til en langpanne, ca 30×40 cm eller lignende.

Kärleksmums_8204Kärleksmums

5 egg
4 dl sukker
4 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 klype salt
5 ss kakao (gjerne mørk)
2 dl vann
300 g smør
200 g mörk sjokolade (gjerne 70%)

Smelt smøret og sett til side.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland det tørre sammen i en bolle, sikt det i eggedosisen og vend det forsiktig inn. Når det er kakao i blandingen, kan det ta litt lengre tid å blande det tørre med eggedosisen. Tilsett da litt av vannet/smøret, så går det lettere.

Hell vannet i det smeltede smøret og bland det inn i røren.

Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd langpanne og strø over finhakket sjokolade.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10-15  minutter. Sjekk med en kakenål, den skal være litt klissete.

Jeg må innrømme at jeg ble litt skeptisk da det kun skulle være vann og ikke melk av noe slag i denne kaken, etter min erfaring blir denne typen kaker svært saftige med enten surmelk eller yoghurt naturell, men min skepsis ble gjort til skamme av resultatet, kaken ble nemlig veldig saftig og nydelig på smak.

Kärleksmums_8210Sjokoladeglasur

2 dl kremfløte
2 ss espressokaffe (kan utelates)
200 g mørk sjokolade (gjerne 70 %)

Ca 2 dl kokosmasse

Kok opp kremfløten og tilsett evt espressokaffe.

Del opp sjokoladen i biter og ha i fløten. La den ligge et par minutter for å smelte før du rører det hele sammen. Husk å røre forsiktig så du ikke får luftbobler i blandingen.

La glasuren avkjøles og tyknes noe før du heller den over kaken.

Strø kokoksmasse over kaken og sett den kaldt til glasuren har stivnet.

Skjær opp i passende biter og server, gjerne med sommerens bær, en sikker vinner på sommerens kakebord. Kärleksmums er også en perfekt kake for barn og passer perfekt til skole/barnehageavslutninger, kakelotteri, bursdager eller hva som helst.

Kaken passer også utmerket til frysing, bare ta fram det du trenger om du får uventede (sommer)gjester :-)

Tips: Prøv også easy peasy langpannesjokoladekake, alltid en vinner.

Kärleksmums_8217Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

 

Legg igjen en kommentar