Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Pavlova med karamellsaus og bringebær | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Pavlova med karamellsaus og bringebær

Pavlova med karamellsaus og bringebær

Dagen dag har vært herlig, dere. Deilig sol og varme. Jeg har tilbragt deler av dagen i stillas og malt husvegg (uten solkrem – au!), jeg var høyest oppunder taket, mens sønnen tok resten. Mannen har blitt skikkelig handy og har lagt nytt gulv på TV-stua. Ellers har jeg tilbragt dagen med minstejenta. Hun har fått seg så mange nye og fine uteleker, så det var høy aktivitet ute på plattingen :-) Ja, også har vi spist sushi for første gang! Jada, jeg vet vi ikke henger helt med på sushi-fronten, men nå har vi altså gjort det, vi likte det og nå er vi mye kulere 😉

Dagens oppskrift er en Pavlova med karamellsaus og bringebær. Karamell og bringebær er en utmerket kombinasjon. Har du for eksempel prøvd bringebærsyltetøy på brunostskiva? Hvis ikke, vet du hva du må gjøre 😉 Pavlova kan lages i mange varianter og jeg har tidligere laget denne pavlovaen i tre lag. Pavlova er den perfekte kaken til både festbordet og som sommerkake. Dette er nok neppe den siste pavlovaen jeg lager i sommer.

PavlovaMedKaramellBringebær_7981Pavlova

4 eggehviter
En klype salt
2,5 dl sukker
1 ts hvitvinseddik
2 ts Maizena
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Sett ovnen på 250 grader.

Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til stiv marengs.

Vend inn hvitvinseddik, siktet Maizena og vaniljesukker/vaniljeekstrakt.

Bre ut røren i en sirkel på ca 22 cm i diameter (husk at kaken eser ut etter steking). La overflaten være ujevn.

Sett formen nederst i ovnen og skru ned temperaturen til 100 grader. Stek i ca 1 t.

Kaken skal ha en gylden og sprø utside og en myk og luftig innside. La kaken stå inne i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Om du tar den rett ut av ovnen kan den falle sammen.

Karamellsaus

1 dl kremfløte
0,5 dl sukker
0,5 dl Lyle’s golden syrup (eller annen lys sirup)
50 g smør

Kok opp halvparten av smøret sammen med resten av ingrediensene i en kjele med tykk bunn. Kok blandingen på medium varme til den får en fyldig konsistens og gylden farge. Det tar ca 10-15 minutter. Rør inn resten av smøret når sausen er ferdigkokt og avkjøl. Bruk sausen romtemperert.

Topping

5 dl kremfløte
3-4 ss sukker
Karamellsaus etter smak
Friske bringebær
Melisdryss

Visp kremfløte og sukker til myk krem.

Bre kremen utover kaken og ringle over ønsket mengde karamellsaus. Karamellsausen kan også vendes lett inn i kremen.

Topp med friske bringebær og et lite melisdryss.

Kaken står seg godt i både to og tre dager, men marengsen under kremen vil bli seig etterhvert som den står. Selve bunnen kan oppbevares flere dager tildekket på kjøkkenbenken. Hvis du lager bunnen i forveien, anbefaler jeg at du venter med å legge på kremen til så tett opp mot servering som mulig.

Tips! Du kommer til å ha en del karamellsaus til gode etterpå, den kan du bruke på is (NAM!) eller i kakefyll.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

Legg igjen en kommentar