Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Kvæfjordmuffins (Verdens Beste) | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Kvæfjordmuffins (Verdens Beste)

Kvæfjordmuffins (Verdens Beste)

Ja, jeg har gjort det: tulla med nasjonalkaken. Eller, det vil si at jeg har tullet med formen på den. Oppskriften jeg alltid bruker når jeg lager Kvæfjordkake (eller Verdens Beste om du vil) kommer fra Kvæfjordkakas Venner og den lykkes alltid.

Muffinsene passer utmerket til 17. mai-dessertbordet såvel som til konfirmasjon, dåp og bryllup.

Flere tips til 17. mai finner du her. De søte muffinsformene og flaggene er av merket Green Gate og kommer fra festfabrikken.

Denne oppskriften er nok til 20-24 muffins eller en vanlig kake (laget i langpanne).

Kvæfjordmuffins_7893Kakerøre

100 g smør
120 g sukker
4 store eggeplommer
3 ss (45 ml) melk
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Husk at alle ingrediensene må være romtempererte.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett de vekselsvis i røren sammen med melken. Begynn og avslutt med det tørre.

Marengs

4 store eggehviter
En klype salt
200 g sukker

Kvæfjordmuffins_7910

Visp eggehvitene stive med en klype salt. Tilsett deretter sukker litt etter litt og visp til du har en god og tykk marengs.

Montering

50 g hakkede mandler

Legg ca 1 cm med kakerøre i hver muffinsform og topp det med et raust lag marengs. Marengsen skal ha små «fjell og daler» (som Norge) skriver våre venner i nord.

Topp muffinsene med hakkede mandler.

Stek på nederste rille på 175 grader i ca 25 minutter. Marengsen skal da ha blitt sprø og gylden.

Fyll

Vispet krem og/eller vaniljekrem eller romkrem. Lag selv eller bruk ferdig (akkurat vaniljekrem eller romkrem er jeg tilbøyelig til å kjøpe ferdig). Om du vil lage vaniljekrem selv, kan du bruke denne oppskriften.Kvæfjordmuffins_7906

I følge Kvæfjordkakas Venner kan man også fylle kaken med jordbærkrem eller annet.

Hell fyllet i en sprøytepose (eller vanlig frysepose) og sprøyt en god mengde fyll i hver muffins. Det er viktig at muffinsene er helt avkjølte.

Akkurat denne gangen brukte jeg bare vaniljekrem i muffinsen, men her er det bare å bruke det du liker best.

Om du heller vil lage en vanlig Kvæfjordkake, smører du kakerøren utover en langpanne og dekker den med marengs og hakkede mandler. Den avkjølte kaken deles i to og legges oppå hverandre med fyll mellom. Pass på så fyllet ikke blir for rennende. Steketid og temperatur er den samme som for muffinsene.

PS! Visste du at Kvæfjordkaka ble kåret til Norges nasjonalkake i 2002 av Nitimens lyttere? Konkurrentene var marsipankake, gulrotkake, kransekake og sjokoladekake.

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig så god 17. mai :-) Hipp Hurra!

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

6 kommentarer

 1. Tuva - 15. mai 2013

  Når har du i vaniljekremen? Når kaken av ferdig stekt og avkjølt,deler du den i to å legger krem mellom?

  • Kakefabrikken - 16. mai 2013

   Hvis du lager kake og ikke muffins er det bare å dele den avkjølte kaken i to, legge kremen på den ene bunnen og den andre bunnen oppå. Hvis du lager muffins sprøyter du krem inn i muffinsen med en sprøytepose med eller uten tupp. Lykke til :-)

 2. Kvæfjordpia - 10. september 2013

  Denne varainten av Kvæfjordkaka så spennende ut og må helt klart prøves ut.. :)

 3. Camilla - 6. februar 2014

  Kanskje du kan beskrive litt hvordan du fyller inn den vaniljekremen? Klarer ikke helt å se for meg hvordan du gjør det.

Legg igjen en kommentar