Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 17. mai dessertbord | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

17. mai dessertbord

17. mai dessertbord

Her er noen tips til 17. mai-dessertbordet (og dessertbord generelt):

Planlegg

Ikke stå opp hele natt til 17. mai og svett over kjøkkenmaskinen og komfyren. Du kan lage bunnen(e) lang tid i forveien og fryse de og ta de opp dagen før dagen. Da er det bare å fylle, dekke og pynte kaken. Dette gjelder også for muffins. Friske bær er helt perfekt til 17. mai-kakene, det ser både innbydende ut, smaker nydelig og er lettvint å pynte med. Og husk inderlig at du ikke trenger å lage alle kakene selv. Kommer det mange gjester er det ingenting i veien for å be noen ta med en kake eller tre.

Pavlova_3lag_7862

Variasjon

Ikke ha fire forskjellige bløtkaker Det er lurt å ha noen vanlig store kaker i kombinasjon med mindre, som for eksempel cupcakes/muffins, cake pops eller petit fours. Friske bær og/eller frukt er også både forfriskende, dekorativt og populært hos barna. Man kan for eksempel lage fruktspyd eller legge de i små skåler, som fargerike muffinsformer.

Jordbærkake_med_pasjonsfrukt_7872

Porsjonsberegning

Jeg synes alltid porsjonsberegning er kjempevanskelig og lager alltid for mye, men en tommelfingerregel er å regne to kakestykker til hver person. Er gjestene ordentlige kakemonser eller småspiste er det lurt å ta med det i beregningen. Det er som regel 12-16 biter i en vanlig kake.

Maibord_7868

Merking av kakene

Spesielt viktig om det kommer allergikere, men det er også greit å vite for gjestene. Merkingen kan også være en del av dekoren. Bruk for eksempel dekorative bordkort eller fine merkelapper du kan henge på kakefat.

Marshmallow-is_7839

Dekorering

Når det gjelder dekorering av dessertbordet til nasjonaldagen, kan man lett gjøre det gjennomført med friske bær, som gjør alt mer dekorativt og innbydende. Norske flagg og andre dekorasjoner i rødt, hvitt og blått er også noe jeg synes hører med. Nå er det også veldig populært å dekorere med pom pomer og vimpelrekker som du kan henge i taket over bordet eller på veggen over kakene.

Maibord_7858

 

Dette er kakene på mitt dessertbord:

Pavlova i 3 lag

Jordbærkake med pasjonsfrukt

Marshmallow»is»

Gelé med friske bær og vispet krem

Friske bær

Muffinskoppene og sugerørene på bildene kommer fra festfabrikken.
(Husk at du får 5 % rabatt på alt du handler hos festfabrikken ved å oppgi kode KAKEFABRIKKEN :-))

En annen trend innenfor dessertbord nå er iskrembuffét. Jeg lurer litt på om jeg skal gå for det i år, men jeg har ikke bestemt meg ennå. Sønnen i huset stemte for iallefall 😉

Hva er ditt beste tips til 17. mai-dessertbordet? Hvilken kake/dessert synes du hører med?

Maibord_7838

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

Flagg_7870

Legg igjen en kommentar