Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Pavlova i 3 lag | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Pavlova i 3 lag

Pavlova i 3 lag

Her i huset har Pavlova blitt en sterk konkurrent til jordbærkake 17. mai. Den florlette kaken er alltid en vinner på kakebordet og den passer utmerket til festlige anledninger så vel som på sommerbordet. Det er lett å ta denne kaken for norsk, men den er faktisk nasjonalkaken i New Zealand.

Navnet kommer fra den russiske ballettdanseren Anna Pavlova, som fikk laget denne kaken til ære for seg på en av hennes turer til New Zealand og Australia. Kaken serveres tradisjonelt med vispet krem og eventuelt vaniljekrem og toppes med friske bær og/eller frukt. I New Zealand og Australia er det vanlig med kiwi, pasjonsfrukt og jordbær, mens i Norge bruker vi gjerne jordbær, blåbær og bringebær – noe som passer utmerket til nasjonaldagen.

Andre festkaker som blant annet passer til nasjonaldagen er for eksempel jordbærkake med pasjonsfrukt, sjokolade-festkake med marshmallowfrosting og friske bær og fraisier.

PS! Husk at du også kan følge Kakefabrikken via mail, registrer deg via linken på forsiden :-)

Pavlova lages tradisjonelt i ett lag, men lagkake-fantast som jeg er, så ble det tre lag denne gangen siden kaken skulle på et dessertbord. Dette er en liten oppskrift med tre eggehviter, vanligvis lages kaken med 4-6 eggehviter.

Pavlova_3lag_7864_2Pavlova

3 eggehviter
En klype salt
2 dl sukker
1 ts hvitvinseddik
1,5 ts Maizena
Evt. 0,5 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 250 grader.

Tegn opp tre 14 cm sirkler på et bakepapir. Pass på at det er avstand mellom de, for kaken vil også ese til sidene under steking.

Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til stiv marengs.

Vend inn hvitvinseddik, siktet Maizena og evt vaniljesukker.

Bre ut lik mengde røre i hver sirkel. La overflaten være ujevn.

Sett formen nederst i ovnen og skru ned temperaturen til 100 grader. Stek i ca 30-40 minutter.

Kaken skal ha en gylden og sprø utside og en myk og luftig innside. La kaken stå inne i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Om du tar den rett ut av ovnen kan den falle sammen.

Flagg_7870Vaniljekrem

1 vaniljestang
2 dl + 0,5 dl H-melk
0,75 dl kremfløte
55 g sukker
30 g eggeplomme (ca 2 små)
20 g Maizena

Denne oppskriften er fra Den Store Kakeboka (Sverre Sætre)

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i en kasserolle med 2 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet.

Ha  0,5 dl melk og Maizena i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene.

Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring i bunnen.

Ta ut vaniljestangen og avkjøl blandingen med det samme i kjøleskap.

Når kremen er avkjølt er den ganske fast, så gi den gjerne en runde i kjøkkenmaskinen før du bruker den.

Så er det bare å sette sammen kaken. I tillegg til bunner og vaniljekrem trenger du:

Ca 4 dl kremfløte vispet til krem med litt sukker
Bær og/eller frukt etter smak

Bland enten vaniljekremen med vispet krem eller legg de hver for seg. Så er det bare å bygge opp kaken lag for lag med bunn, krem og bær. Hvis du vil bevare sprøheten i bunnen er det lurt å ikke la den stå for lenge før servering.

Tips 1: Varier med for eksempel bringebæreddik istedetfor hvitvinseddik.

Tips 2: Om du lager en stor porsjon og steker i ett lag er steketiden ca en time.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

2 kommentarer

  1. Linda - 13. mai 2013

    Lekker! Har aldri prøvd meg på denne kaken, men skjønner at den må inn på bakelisten asap:-)

Legg igjen en kommentar