Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Marshmallow»is» | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Marshmallow»is»

Marshmallow»is»

Lager du disse er jeg sikker på at du kommer til å bli populær hos barna. Konseptet er enkelt: marshmallowkrem i iskjeks. Det ser ut som softis, smaker marshmallows og er deilig og mykt. Denne kremen verken smelter eller blir sur når den står fremme, så den er perfekt på et kakebord som skal stå fremme en stund. «Isen» er også dekorativ. Men best av alt: Disse er veldig enkle å lage.

Begynn med iskjeksene. Du kan selvfølgelig bruke iskjeks rett fra pakken, eller dyppe de i sjokolade og strøssel. Du trenger:

Marshmallow-is_7849Sjokoladedyppede iskjeks

6-8 iskjeks

100 g sjokolade
20 g delfiafett (kan utelates)

Strøssel

Hakk sjokoladen i biter og ha den i en bolle med delfiafettet. Jeg bruker delfiafett for å få sjokoladen mer tyntflytende, men det kan utelates. Smelt det på medium styrke i mikrobølgeovn eller over vannbad.

Hold kjeksen over bollen og hell sjokoladen over toppen. Sett de deretter opp-ned i ca 5-10 minutter slik at overflødig sjokolade renner av og sjokoladen stivner noe før strøsselet has på.

Ha rikelig med strøssel på og rist av det øverflødige. Har for anledningen brukt strøssel i rødt, hvitt og blått. Sett deretter kjeksene kjølig til sjokoladen stivner.

Marshmallowkrem

3 dl sukker
1,25 dl glukose (eller annen hvit sirup)
4 ss (60 ml) vann
4 store eggehviter
0,25 ts kremotartari/Cream of Tartar*
2 ts vaniljeekstrakt

*Stabiliserer eggehvitene. Fås kjøpt hos velassorterte matbutikker og apotek. Kan sløyfes eller byttes ut med 0,5 ts sitronsaft.

Ha sukker, glukose og vann i en kasserolle og kok opp til 115 grader (bruk sukkertermometer). Hvis du ikke har sukkertermometer tar det ca 5 minutter fra blandingen har begynt å koke ordentlig til det er klart. Da skal blandingen ha en sirupaktig konsistens.

Mens sirupen koker begynner du å vispe eggehvitene med kremotartari. Visp til du får myke topper. Når sirupen har nådd riktig temperatur, tilsettes den i en tynn stråle på kanten av bollen mens du visper på medium hastighet.

Unngå å treffe vispen, da kan sirupen sprette og brenne deg. Når alt er tilsatt, settes farten opp igjen. Visp til blandingen er lunken. Tilsett deretter vaniljeekstrakt.

Sprøyt kremen i kjeksen med en stor sprøytetipp.

Server for eksempel i champagneglass.

Denne porsjonen er nok til ca 6-8 «is»

Marshmallow-is_7846

Tips 1: Det er ikke bare barn som kommer til å like disse, de vil også falle i smak hos voksne søtmonser, svigerfar syntes for eksempel de passet utmerket til kaffe.

Tips 2: Du kan bytte ut strøsselet med for eksempel hakket sjokolade, knuste kjeks eller hakkede nøtter, eller bare ha sjokolade.

Tips 3: Disse er geniale på barnebursdag 😉

Tips 4: Denne kremen kan også brukes som kakefyll, for eksempel istedetfor vispet krem, som på denne kaken.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

2 kommentarer

  1. Eir - 9. mai 2013

    Liker bloggen din så godt. Den er så fin og delikat. Dessuten er oppskriftene veldig bra beskrevet. Takk for inspirasjonen:)

Legg igjen en kommentar