Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Oreo Brownie Trifle | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Oreo Brownie Trifle

Oreo Brownie Trifle

Er det flere enn meg som husker at Rachel i Friends lagde trifle i en episode? Problemet var bare at to sider i kokeboken hadde klistret seg sammen og hun endte opp med lag på lag med bær, krem, erter og kjøttdeig.. Det var bare Joey som spiste av den desserten.. Min trifle er heller ikke av den helt tradisjonelle typen, men jeg har iallefall unngått erter og kjøtt 😉

Trifle er en engelsk dessert som tradisjonelt består av vaniljesaus, sukkerbrød, vispet krem, frukt og fruktsaft/alkohol/gelatin. Dette legges i lag i en gjennomsiktig stor bolle (med stett). Min trifle består av knuste oreos, sjokoladedyppede browniebiter, karamelliserte macadamianøtter, friske jordbær og vispet krem. Jeg har lagt det lag på lag i rustikke porsjonsglass.

OreoBrownieTrifle_7796

Dette trenger du (omtrent) til 6 porsjoner:

18 sjokoladedyppede browniebiter (browniebiter uten sjokoladetrekk går også helt fint)
1 rull oreo-kjeks
200 g friske jordbær
50 g macadamia-nøtter
(eller andre nøtter om du vil)
75 g sukker
3 dl kremfløte med sukker/vaniljesukker etter smak

Start med å lage karamelliserte nøtter:

Røst nøttene litt i en tørr stekepanne. Ta de deretter ut av pannen og legg til side.

Hell sukker i pannen og smelt det forsiktig over medium varme til lys karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter, da kan det krystallisere seg. Pass også på varmen slik at sukkeret ikke blir brent, det kan skje fort, da må du smelte sukker på nytt igjen.

Når sukkeret har blitt til lys karamell, tilsettes nøttene. Vend de rundt i karamellen og legg de deretter over på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over noen flak med havsalt (Maldon) om du ønsker og la det stå til det er avkjølt. Del da opp nøttene i mindre biter.

Kjør oreo-kjeks til pulver i en food processor eller ha de i en pose og knus med en kjevle eller lignende.

Del opp jordbærene i passe biter.

Visp kremfløte med litt sukker og /eller vaniljesukker. Ikke visp for lenge, det er en fordel at kremen er litt rennende.

OreoBrownieTrifle_7807Så er det bare å sette sammen herligheten. Legg alt lagvis i glasset og prøv å få alt til å synes. Jeg har lagt to lag med hver del.

Det kan virke som det er mye jobb med denne desserten siden den består av så mye forskjellig, men det er det ikke. Så fremt man har ferdige brownies er den både kjapp og lettlaget – og utrolig god!

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

2 kommentarer

  1. Linda - 5. mai 2013

    Nam! Dette så skikkelig godt ut:-)

Legg igjen en kommentar