Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Sjokoladedyppede brownies | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Sjokoladedyppede brownies

Sjokoladedyppede brownies

Liker du brownies kommer du garantert til å elske disse. Du trenger strengt tatt ingen oppskrift for å lage dette, det er bare å bruke din favorittbrownie og dyppe den i sjokolade. Selv har jeg brukt denne oppskriften. Sist jeg lagde disse fikk jeg litt røre igjen etter å ha fylt formen. Den ekstra røren stekte jeg bare i en liten form og frøs ned. Her om dagen fant jeg ut at jeg skulle ta de ut og dyppe de i sjokolade! Nam!

Siden jeg bare stekte en liten rest hadde jeg en ganske flat brownie, men det var faktisk perfekt for formålet. Jeg skjærte de i små biter, ca 2×2 cm, og endte da opp med noen deilige munnfuller, nesten som konfekt. For å krone verket, har jeg brukt sate karamelliserte macadamianøtter. Jeg har en mann og svigerfar som ikke er så begeistret for brownies på grunn av den seige konsistensen (tenke seg til!) men disse falt virkelig i smak.

SjokoladedyppedeBrownies_7816Slik lager du det:

Brownies oppskjært i biter
Sjokolade
Delfiafett*

*Bruk 20 g delfiafett per 100 g sjokolade. Jeg bruker delfiafett i sjokoladen for å få en mer tyntflytende konsistens slik at sjokoladelaget blir jevnere. Det gir også en blankere overflate.

Smelt delfiafett og legg i sjokoladen. Legg i sjokoladen og la den ligge et par minutter før du rører det sammen.

Skjær brownies i passende biter og dypp de i sjokoladen. La de renne av seg på rist. Tips: Hvis browniesen er ujevn på toppen, kan du legge de med bunnen opp etter å ha dyppet de i sjokoladen, da får de en jevnere overflate.

 

 

Salte Karamelliserte Macadamianøtter

75 g macadamianøtter (eller andre nøtter)
100 g sukker
Noen flak havsalt (Maldon)

Røst nøttene litt i en tørr stekepanne. Ta de deretter ut av pannen og legg til side.

Hell sukker i pannen og smelt det forsiktig over medium varme til lys karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter, da kan det krystallisere seg. Pass også på varmen slik at sukkeret ikke blir brent, det kan skje fort, da må du smelte sukker på nytt igjen.

Når sukkeret har blitt til lys karamell, tilsettes nøttene. Vend de rundt i karamellen og legg de deretter over på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over noen flak med havsalt (Maldon) og la det stå til det er avkjølt.

Del nøttene i to eller legg en hel nøtt på toppen av browniesene. Det er en fordel om sjokoladen ikke er helt stivnet eller nøttene er bittelitt varme når du gjør dette, slik at den fester seg til sjokoladen.

PS! I morgen kommer det en fantastisk dessert som inneholder disse browniesene og mye annet godt! Det vil du ikek gå glipp av 😉

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

Legg igjen en kommentar