Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Marshmallows | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Marshmallows

Marshmallows

Det ble en nervepirrende kamp på Hele Norge Baker i dag. Å lage bryllupskake på bare 4 timer kan ikke kalles annet enn galskap. Hvis jeg fortsatt hadde vært med, skulle jeg ha laget bryllupskake med Red Velvet Cake etter denne oppskriften med friske jordbær og pistasjnøtter. Til motsetning fra de andre skulle ikke kaken trekkes, jeg liker å gå mine egne veier, sta som jeg er 😉

Den tekniske utfordringen i dagens episode var Marshmallows, noe som viste seg å være en utfordring for flere. Men jeg lover, uten kameraer og tidspress er det veldig enkelt å lage. Det viktigste er å følge med på temperaturen på sukkersirupen, til det trenger du et sukkertermometer (kan kjøpes billig blant annet på Clas Ohlson). Marshmallows kan lages både med og uten eggehviter. Det vanligste og opprinnelige er å lage uten, som i tillegg er hakket enklere enn å lage med. Denne oppskriften er uten eggehviter:

Marshmallows_7771Marshmallows

4 dl sukker
1,5 dl glukose eller maissirup
1 klype salt
1 dl vann

25 g gelatinpulver
1 dl vann

1,5 dl melis

Evt vaniljeekstrakt/annen smak/farge

Ha sukker, glukose, salt og vann i en kasserolle. Sett i sukkertermometeret og kok opp blandingen til 115 grader. Det tar fra 5-10 minutter.

Hell vann og gelatinpulver i en miksebolle (tilhørende kjøkkenmaskin) og la det svelle i 5 minutter.

Når sukkersirupen har nådd 115 grader begynner du å vispe i gelatin-blandingen, tilsett sukkersirupen i en tynn stråle på kanten av bollen under medium hastighet. Pass på så du ikke heller direkte på vispen, da kan sirupen sprette og brenne deg.

Når all sirupen er tilsatt, settes farten opp igjen. Visp til blandingen er temperert. Ønsker du å tilsette smak og /eller farge gjøres dette mot slutten av vispetiden. Selv lagde jeg halvparten med vaniljesmak og halvparten tutti frutti-smak og litt rødfarge. Tutti frutti-smaken er fra merket Lorann Oils, som finnes i de fleste kjøkkenbutikker.

Legg bakepapir i en form og sikt over godt med melis (Dette kan du med fordel gjøre mens kjøkkenmaskinen står og går) og hell blandingen over. På dette tidspunktet er blandingen svært seig og du må regne med litt kliss, men når marshmallowsene er ferdige kommer du til å være enig med meg om at det er verdt det. Hjemmelagde marshmallows er mye bedre enn de du kjøper.

Strø melis på toppen av marshmallowsene og la de stå i romtemperatur til dagen etter. Da er de klare til å deles opp. Du kan enkelt dele de opp i firkanter eller stikke ut figurer. Vend de i melis etter at de er delt opp og legg de deretter i en sikt for å riste av den overflødige melisen.

Marshmallows_7751Neste uke er det finale i Hele Norge Baker, hvem tror du vinner?

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

 

6 kommentarer

 1. Charlotte - 3. mai 2013

  Så masse godt! :)

  Hvor får en tak i maissirup til marsmallows’ene? :)
  Har lest at druesukker og glukose er det samme, kan en da bruke det? (slikt som en bruker når en lager drops)

  Blir marshmallows laging til helgen 😀

  • Kakefabrikken - 4. mai 2013

   Hei Charlotte. Maissirup finner du på store dagligvarebutikker. Det er av merket Karo og heter light corn syrup. Du kan også bruke glukose (jeg gjorde det), det har de også på større butikker (og apotek, men det er mye dyrere). Lykke til :-)

 2. Sunniva - 10. august 2013

  Jeg lagde marshmallows til jul 2012, og brukte bare vanlig lys sirup. De ble kjempegode:-) og det ble ikke noe rar smak av sirupen!:)

 3. Tjodunn - 17. januar 2014

  Hei!
  Testet ut oppskriften din – og ble dronningen av Marshmallows! (her hjemme i alle fall) Enkel å følge – så takk for god oppskrift. Er ingen bakeekspert, men det nye bakebladet er veldig inspirerende. Lykke til i bladbransjen.
  :-)

Legg igjen en kommentar