Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Pots de Crème med sjokolade | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Pots de Crème med sjokolade

Pots de Crème med sjokolade

Pots de Creme, det klinger bra, ikke sant? Det høres eksklusivt ut også, men jeg lover at denne franske herligheten er veldig enkel å lage. Navnet betyr oversatt «skål med krem» og refererer til de små ildfaste formene de serveres i. Denne desserten er en nær slektning av Créme Brûlée, ingrediensene er de samme og tilberedningsmåten også, den største forskjellen er at man ikke smelter sukker på toppen.

Pots de Crème kan lages i mange varianter og her har jeg laget en variant med mørk sjokolade og melkesjokolade. Hvis du for eksempel vil lage med vanilje istedetfor, kan du bytte ut sjokoladen med 0,5 – 1 vaniljestang (avhengig av størrelse og smak). Kok den da opp sammen med fløtemelken i starten.

ChocolatePdC_7542Pots de Crème
med sjokolade

5 dl kremfløte
1,25 dl H-melk
100 g melkesjokolade
100 g mørk sjokolade
6 store eggeplommer
0,75 dl sukker

Kok opp melk og fløte i en tykkbunnet kjele. Ta det deretter av platen og tilsett opphakket sjokolade. La det stå et par minutter før du blander det godt sammen.

Bland eggeplommer og sukker i en bolle. Bland gradvis inn sjokolade-blandingen mens du visper. Sil blandingen over i en annen bolle eller et litermål. Fjern evt skum fra toppen og la blandingen hvile i 1o minutter.

Fyll 6 små ildfaste former/ramekiner med blandingen og dekk med aluminiumsfolie. Sett formene i en langpanne midt i en forvarmet ovn på 165 grader og fyll vann halvveis opp på formen.

Stek i ca en time. Sjekk underveis om de er ferdige. De skal være litt løse i midten når du rister på de.

Avkjøl helt og pynt evt med litt vispet krem og karamelliserte nøtter med litt havsalt. Slik lager du det:

Karamelliserte nøtter

75 g valgfrie nøtter
50 g sukker
Noen flak havsalt (Maldon)

Røst nøttene litt i en tørr stekepanne. Ta de deretter ut av pannen og legg til side.

Hell sukker i pannen og smelt det forsiktig over medium varme til lys karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter, da vil det krystallisere seg. Pass også på varmen slik at sukkeret ikke blir brent, det kan skje fort, da må du smelte sukker på nytt igjen.

Når sukkeret har blitt til lys karamell, tilsettes nøttene. Vend de rundt i karamellen og legg de deretter over på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over noen flak med havsalt (Maldon) og la det stå til det er avkjølt.

Kjør deretter nøttene i en blender eller food processor til ønsket konsistens.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

ChocolatePdC_7538

Legg igjen en kommentar