Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Sjokolade-pop cakes og et godt tilbud | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Sjokolade-pop cakes og et godt tilbud

Sjokolade-pop cakes og et godt tilbud

Jeg synes det er gøy å lage cake pops og det er en utmerket måte å bruke opp kakerester på, men ofte blir det både mektig og kompakt når man klemmer sammen kakesmuler og frosting. Nå har jeg funnet ut at det finnes en annen måte å gjøre det på, nemlig med en pop cake-form (ja, da heter det visst pop cakes og ikke cake pops da). Det er en form som består av to deler med halve rundinger som settes sammen under steking. Resultatet er perfekte, runde og luftige pop cakes. Du trenger ingen egen oppskrift, det er bare å bruke en helt vanlig kakerøre. Jeg vil ikke anbefale sukkerbrød eller fudgy kaker, da de vil være vanskeligere å få hele ut av formen.

Formen jeg har testet har jeg fått fra Festfabrikken, den er laget av silikon og man kan lage 20 kaker på en gang. Det følger med instruksjonshefte med både oppskrifter og inspirasjon pluss pinner i pakken. Pinnene var veldig små i forhold til størrelsen på kakene, så jeg endte opp med å bruke papirsugerør istedetfor. Akkurat nå er det tilbud på denne formen hos Festfabrikken og bruker du koden KAKEFABRIKKEN får du en pakke med retro papirsugerør på kjøpet. Husk at du også får 5 % på alt du kjøper fra Festfabrikken med denne koden. (Les mer om mitt samarbeid med Festfabrikken her).

Sjokolade_pop-cakes_7561

 

Pop cakesene på bildet har jeg dekt med smeltet sjokolade og deretter rullet de i karamelliserte pekannøtter med havsalt. Her er det bare å bruke de nøttene man liker best. Slik lager du det:

Karamelliserte nøtter

75 g nøtter
50 g sukker
Noen flak havsalt (Maldon)

Røst nøttene litt i en tørr stekepanne. Ta de deretter ut av pannen og legg til side.

Hell sukker i pannen og smelt det forsiktig over medium varme til lys karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter, da vil det krystallisere seg. Pass også på varmen slik at sukkeret ikke blir brent, det kan skje fort, da må du smelte sukker på nytt igjen.

Når sukkeret har blitt til lys karamell, tilsettes nøttene. Vend de rundt i karamellen og legg de deretter over på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over noen flak med havsalt (Maldon) og la det stå til det er avkjølt.

Kjør deretter nøttene i en blender eller food processor til ønsket konsistens.

Sjokolade_pop-cakes_7556Montering

De ferdigstekte kakene tas ut av formen når de har blitt litt avkjølte. Det er lurt å vrenge de litt ut av formen, slik at de ikke blir sittende igjen i toppen (husk at formen må smøres og meles før bruk).

Smelt sjokolade og dypp tuppen av en pinne eller papirsugerør i sjokoladen og sett det i kaken. Sett det i kjøleskapet eller fryseren til sjokoladen har stivnet. Dypp deretter kaken i smeltet sjokolade. Om du har brukt en type sjokolade som blir veldig tyktflytende, kan du smelte litt Flott matfett eller Delfiafett i sjokoladen, da er det lettere å få en jevn overflate.

La kakene stå i et minutt eller to og rull de deretter i nøtteblandingen. La sjokoladen stivne før servering. Selv liker jeg best når de kommer rett fra kjøleskapet og sjokoladen er kald og sprø. Nam!

Enjoy!

 

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

2 kommentarer

  1. sonja loraine glacken - 27. april 2013

    Dere har såååå utrolig massssse godt og by på :) , så jeg har lagt endeitt lista favoritt lista mi . Endel av dette SKAL jeg prøve ut til barnebarnet vårt :) , han bare ELSKER muffins i ALLE former . Så Tusen Takk For Dette :)

Legg igjen en kommentar