Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Vanilje-cupcakes med pasjonsfruktfrosting | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Vanilje-cupcakes med pasjonsfruktfrosting

Vanilje-cupcakes med pasjonsfruktfrosting

Vanilje er ikke bare vanilje, det finnes både Bourbon-vanilje, Tahiti-vanilje, vanilje fra Mexico og vanilje fra Madagascar osv. og alle smaker forskjellig. Selv bruker jeg forskjellig vanilje etter hva jeg skal lage og føler for. Jeg lager også mitt eget vaniljesukker og vaniljeekstrakt, hvor vaniljesukkeret er laget med Tahiti-vanilje og ekstrakten er laget med Bourbon-vanilje. Her er det bare å smake seg frem til hva man liker best.

Vanilje_Cupcakes_tekst_lrDagens vanilje-cupcakes har jeg laget med Bourbon-vanilje, både ekstrakt og vaniljestang. Røren er laget med eggehviter og ikke plommer, så man ser lett de fine svarte vaniljefrøene i de hvite kakene, et sikkert tegn på at man har fått ekte vanilje-cupcakes. Oppskriften er nok til ca 12-16 cupcakes. De er toppet med en nydelig pasjonsfruktfrosting basert på kremost og pasjonsfrukt curd. Den kan også lages med swiss meringue buttercream frosting og pasjonsfrukt curd, da kan du følge denne fremgangsmåten.

VaniljeCupcakes_7455Vaniljemuffins

100 g smør
4 dl sukker*
2,5 dl H-melk
2 ts ekte vaniljeekstrakt
2 store eggehviter
1 vaniljestang
5 dl hvetemel
1 ss Maizena
1 ts bakepulver

*Disse muffinsene er ganske søte, så om du ikke liker så søte kaker har jeg fått tips om å redusere sukkermengden til 2,5 dl.

Bland melk, vaniljeekstrakt, eggehviter og frøene fra vaniljestangen i en bolle. (Ikke kast vaniljestangen, den kan du bruke til å lage vaniljesukker eller vaniljeekstrakt).

Bland hvetemel, Maizena og bakepulver i en annen bolle.

Visp smør og sukker hvitt og luftig.

 

Sikt inn 1/3 av melblandingen og rør det bare akkurat inn på lav fart, tilsett deretter halvparten av eggehvite-blandingen. Gjenta prosessen og avslutt med melblandingen. Ikke miks mer enn at det akkurat blir blandet.

Fyll muffinsformer ca halvfulle og stek på 180 grader i ca 15-18 minutter. Sjekk underveis med en kakepinne slik at de ikke stekes for mye. Avkjøl på rist.

Mens kaken steker kan du lage pasjonsfrukt curd. Den kan du også med fordel lage dagen i forveien slik at den blir ordentlig avkjølt og har tyknet tilstrekkelig.

VaniljeCupcakes_7480Pasjonsfrukt Curd

2 eggeplommer
0,75 dl sukker
4 pasjonsfrukt
2 ss usaltet smør

Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker og innmaten av pasjonsfruktene og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og avkjøler litt før du tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Press blandingen gjennom en sil med en slikkepott eller skje for å få bort frøene fra pasjonsfrukten. Sett kjølig til blandingen har blitt avkjølt.

VaniljeCupcakes_7461Kremostfrosting

50 g usaltet smør
50 g melis
200 g Philadelphia

1 porsjon pasjonsfrukt curd

Visp smør (myknet, men fortsatt kaldt) og sukker hvitt.

Tilsett (kald) kremost og visp det akkurat sammen. Tilsett deretter (kald) pasjonsfrukt curd og visp til du får en god og tykk blanding.

Sprøyt frostingen på helt avkjølte cupcakes. Om frostingen er litt løs på dette tidspunktet kan den settes litt i kjøleskapet til den tykner mer.

Rosedekoren på cupcakesene har jeg enkelt laget med en blomstertipp.

Cupcakesene smaker aller best den dagen de lages.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

6 kommentarer

 1. Beate - 9. april 2013

  Ååå, disse så helt nydelige ut – og de hørtes nydelige ut også! :)
  Må helt klart prøves!
  Jeg har en tip nr 104, er dette en tip som kan brukes, tror du?
  Ellers vil jeg takke for gode oppskrifter og tips, har funnet mye flott her!
  Hilsen Beate

  • Kakefabrikken - 9. april 2013

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så gøy at du har funnet noe du har likt her :-) Det er Wilton tip 104 jeg har brukt 😉

 2. Kristine - 13. mai 2013

  hva er maizena og hvor får du tak i det?

 3. Selma - 17. mai 2013

  Hei, har nå prøvd ut disse. De var himmelsk gode. Elsket den kraftige vaniljesmaken. Laget først en batch for å teste dem. De ble gode, men litt vel søte etter min smak. Derfor tok jeg kun 2/3 av sukkeret i neste omgang. Jeg synes dette ble mye bedre og ikke så tungt å spise. Toppingen var veldig god. Kjempefisk og deilig. Jeg har ikke laget curd før så var litt spent, men det var overraskende lett. Deigen er utrolig delikat og fin med den lyse fargen så jeg farget frostingen for å få litt mer kontrast. Jeg pyntet tilslutt med jordbær og norske flag, så dette ble tatt godt i mot som dessert på 17. mai frokost.

  • Kakefabrikken - 17. mai 2013

   Så hyggelig at de falt i smak :-) Disse cupcakesene er veldig søte, så jeg skjønner godt at du kuttet ned på sukkeret om du ikke er så glad i søte kaker. Jeg skal legge det inn som tips på oppskriften også 😉 Tipper de ble nydelige og fine med jordbær på toppen. Send gjerne bilde om du har :-)

Legg igjen en kommentar