Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 (Nesten) Svigermors Ritz-kake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

(Nesten) Svigermors Ritz-kake

(Nesten) Svigermors Ritz-kake

Noen kaker er for gode til å gi bort. Dette er en sånn kake. Jeg får stadig spørsmål om hva jeg gjør med alle kakene jeg lager, for la oss innse det, jeg baker mye! De aller fleste kakene (eller iallefall store deler av de) går til venner, naboer, barselgruppa osv. Det jeg synes er gøy med kakebaking er selve bakingen og spenningen når kaken står i ovnen, når man ikke har kontroll og resultatet avhenger av tid og varmegrader. Det er også selvfølgelig gøy å fylle og pynte kaken og se den ferdig. Jeg liker også å gøy prøvesmake, ta et lite stykke, men ofte ikke mer enn det. Jeg tipper jeg er over gjennomsnittet glad i kake, men det er begrenset hvor mye kake man kan spise uten å trille. Her er det mange kaker i omløp. Derfor gir jeg bort det aller meste av det jeg baker. Men akkurat denne kaken, den forlot aldri huset.

Ritz-kake_berry-good_2_2
Nå er det ikke sånn at jeg gir bort de kakene jeg er minst fornøyd med altså, men akkurat denne kaken hadde jeg gått og hatt så lyst på lenge. Jeg har oppskriften hengende på oppslagstavla på kjøkkenet, håndskrevet av svigermor, og hver gang jeg ser på den tenker jeg på hvor utrolig lett den er å lage og hvor fantastisk god den er. Det høres kanskje merkelig ut, salte kjeks i en kakebunn, og jeg må innrømme at jeg var skeptisk da svigermor serverte denne kaken første gang, men for en gledelig overraskelse det ble. Søtt og salt i riktig kombinasjon er helt magisk, tenk for eksempel på salt karamell eller salt lakris, nam! Kaken blir heller ikke salt i den forstand, den får en rund og deilig smak. Kombinert med vispet krem, deilige bær, litt sjokolade og nøtter er dette en kake du sannsynligvis vil ha for deg selv også 😉

Ritz-kake_oppskrift_2
Ok, jeg hadde den ikke helt for meg selv da, til og med den lite kakeglade mannen forsynte seg flere ganger etter eget initiativ og sønnen fikk sin andel, det ble til og med litt til et hyggelig besøk. Oppskriften kommer altså fra svigermor, eller det vil si nesten. Hun serverer denne kaken i ett lag og legger gjerne kiwi og sjokolade på kremen, i tillegg bruker hun valnøtter i kakebunnen, mens jeg bruker macadamia-nøtter. Her er det bare å gjøre det man liker best. Som den lagkake-fantasten jeg er har jeg laget den i tre lag. Oppskriften er uansett den samme:

Ritz-kake_7520Ritz-kake

3 eggehviter
2,5 dl sukker
25 stk Ritz-kjeks
80 g macadamia-nøtter

Visp eggehvitene stive og tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til stiv marengs.

Knus kjeksene i en food processor eller med en kjevle eller lignende. Tilsett nøttene i food processoren når kjeksene er nesten ferdig knuste og kjør videre til nøttene er grovhakket. Tilsett evt nøttene sammen med kjeksen om du vil ha helt finhakkede nøtter.

Vend kjeksblandingen inn i marengsen.

Tegn tre sirkler på ca 15 cm på et bakepapir og fordel blandingen.

Stek på 175 grader i ca 22-24 minutter.

Om du vil lage kaken i ett lag fyller du blandingen i en form på 24-26 cm og steker i ca 30 minutter.

Ritz-kake_7524_2

Fyll

3 dl kremfløte
1-2 ss sukker*

Forskjellige bær og/eller frukt
Litt raspet mørk sjokolade
Noen hakkede pistasjnøtter
eller andre nøtter

*Jeg brukte mitt hjemmelagde vaniljesukker med Tahiti-vanilje.

Visp sukkeret og fløten til luftig krem (ikke for mye).

Fordel krem, bær, mørk sjokolade og nøtter av eget valg mellom lagene.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter

10 kommentarer

 1. Linda Mari - 9. april 2013

  Hvordan vil det smake med vaniljekrem i Ritz-kaken?? Kaken ser utroli god ut, men jeg er ikke så veldig gla i bare krem . Liker ikke bløtkake for å si det slik. Tenkte kanskje å lage den i mårra å overaske sy gjengen:-)

  • Kakefabrikken - 9. april 2013

   Vaniljekrem passer utmerket :-) Men jeg ville ha blandet den med litt vispet krem likevel, så det ikke blir så mektig. Jeg har også laget denne kaken med sjokolademousse 😉

 2. Linda Mari - 10. april 2013

  Høres bra ut:-) da skal jeg bake i vei i dag:-)

 3. Helene - 25. april 2014

  Hei! Denne så jo bare helt fantastisk ut!

  Går det fint å lage bunnen dagen i forveien?

  • Kakefabrikken - 15. mai 2014

   Hei Helene. Det går helt fint. Den kan godt lages et par-tre dager i forveien også. Bare pakk inn bunnen i plast/aluminiumsfolie. Lykke til :-)

 4. Marte - 15. mai 2014

  Hei. Tenkte på prøve meg på denne nydelige kaken i kveld, og den skal spises 17-mai. Hvor ville du lagt bunnene for oppbevaring? Er kaken vanskelig å få til? Hvor i ovnen skal den stå? :)

  • Kakefabrikken - 15. mai 2014

   Hei Marte. Du kan bare pakke inn hver bunn i plast- eller aluminiumsfolie og la den stå på kjøkkenbenken til den skal brukes. Den bør fylles så tett opp mot servering som mulig for at ikke bunnene skal bli myke. Denne kaken er veldig lett å lage. Bare visp marengsen lenge nok så den blir god og tykk. Kaken skal stekes midt i ovnen på vanlig over- og undervarme. Hvis du lager flere bunner bytter du bare plass på de underveis. Da er det en fordel å bruke varmluft. Lykke til! Dette er en ordentlig god kake :-)

   • Marte - 15. mai 2014

    Okei, takk for svar :) jeg tenker å lage den slik som du har gjort her, med 3 lag! Hvis jeg da skal flytte på bunnene underveis, er det ikke dumt å åpne ovnen når man lager marengs? Tenker på om de «synker» sammen! Og ville du hatt samme temperatur og tid på varmluft?

 5. Marte - 15. mai 2014

  Og en ting til, skal den stå på over&undervarme? Har laget pavlova før, på varmluft, men det står ikke noe om det i oppskriften din :)

 6. Marte - 16. mai 2014

  Okei, takk for svar :) jeg tenker å lage den slik som du har gjort her, med 3 lag! Hvis jeg da skal flytte på bunnene underveis, er det ikke dumt å åpne ovnen når man lager marengs? Tenker på om de «synker» sammen! Og ville du hatt samme temperatur og tid på varmluft?

Legg igjen en kommentar