Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Karamell-Panna Cotta | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Karamell-Panna Cotta

Karamell-Panna Cotta

Hva er det som er bedre enn Panna Cotta? Karamell-Panna Cotta! Jeg er nok langt fra alene om å ha Panna Cotta som favorittdessert, men det er jo umulig å ikke elske denne deilige fløyelsmyke italienske fløtedesserten. Panna Cotta både ser og høres eksklusivt ut, men direkte oversatt betyr det «kokt fløte» og det er veldig enkelt å lage. Alt du trenger er fløte (og melk), sukker, vaniljestang og gelatin. Den toppes populært med en bærcoulis (bærsaus) og/eller friske bær. Smaken kan også varieres med for eksempel sjokolade, appelsin, likør eller karamell, som er dagens oppskrift:

Karamell_PannaCotta_7514Karamell-Panna Cotta

100 g sukker
4,5 dl fløte
1,5 dl H-melk
0,5-1 vaniljestang (avhengig av størrelse og smak)
4 plater gelatin

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann.

Smelt sukkeret i en kasserolle til lys karamell over svak-medium varme. Unngå å røre i sukkeret mens det smelter så det ikke krystalliserer seg. Pass på varmen, sukker blir veldig varmt og kan fort bli brent, løft kasserollen litt av platen om du ser at det går for fort. Om sukkeret brenner seg må du starte på nytt igjen, hvis ikke vil du få en bitter smak på desserten din.

Når sukkeret har smeltet og blitt lysebrunt, tilsettes fløtemelken og vaniljen. Snitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett både frø og stangen i karamellblandingen.

Om du bruker en stor vaniljestang (type Tahiti-vanilje f.eks.) holder det med en halv, hvis den er liten kan du godt bruke hele.Varm opp til karamellen løser seg opp i fløtemelken.

Ta kasserollen av platen og ta ut vaniljestengene, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett. Bland godt og fordel blandingen i porsjonsskåler. Sett kaldt til det stivner, ca 2-3 timer.

Oppskriften er nok til ca 6 porsjoner.

Karamell er nydelig med bringebær, så til disse har jeg laget en bringebærcoulis:

Karamell_PannaCotta_7504Bringebærcoulis

Ca 200 g bringebær
Ca 4 ss (60 g) sukker*

*Smak deg frem til hvor søtt du vil ha coulisen, det kommer også an på bringebærene. Denne gangen brukte jeg for eksempel ferske bringebær som var søtere enn frosne jeg har brukt tidligere.

Bland og mos bringebærene og sukkeret med en stavmikser. Press deretter blandingen gjennom en sil for å få bort bringebærsteinene.

Server og nyt, det fortjener du :-)

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

4 kommentarer

 1. Linda - 3. april 2013

  Yummi! Disse så skikkelig gode ut :-) Disse skal jeg lage neste gang vi skal ha dessert :-)

 2. Eir - 22. mai 2013

  Hei.
  Tror du det går bra å slenge alt i en skål og la det stivne som en stor Panna Cotta? Og evt. doble oppskriften til et større selskap?
  Lagde forresten Pavlovaen til 17. mai. Den ble nydelig:) Tilsatte pasjonsfruktsaft i kremen, men ellers fulgte jeg oppskriften din til punkt og prikke.
  En ny 17.mai-kaketradisjon ble født:)

  • Kakefabrikken - 22. mai 2013

   Hei Eir. Jeg har ikke prøvd, men ser ingen grunn til at det ikke skulle gå :-) Så hyggelig at Pavlovaen falt i smak, det er en nydelig kake. Pasjonsfruktsaft i kremen høres veldig godt ut. Den siste Pavlovaen jeg lagde var med karamellsaus 😉

Legg igjen en kommentar