Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Bringebærmoussekake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Bringebærmoussekake

Bringebærmoussekake

Bringebær og sjokolade, what’s not to like? Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: Dette er virkelig min favorittkombinasjon av smaker. Vel, jeg må innrømme at sjokoladekaken med markjordbær jeg lagde ble en god konkurrent, men likevel havner jeg alltid tilbake til sjokolade og bringebær. Dagens kake er en mørk sjokoladekake med bringebærmousse. Bunnen er den samme jeg har brukt i noen kaker tidligere, blant annet denne og den med markjordbær. Man kan også bruke for eksempel vaniljekake eller en nøttebunn som bunn. Bringebærmousse er også nydelig som kakefyll i blant annet bløtkaker.

Bringebærmoussekake_tekst_7389Mørk sjokoladekake

100 g hvetemel
60 g kakao
0,75 ts natron
0,25 ts bakepulver
30 g kokesjokolade
1 dl kokende vann
1,25 dl surmelk
0,25 ts vaniljeekstrakt
1 egg
0,6 dl nøytral olje
225 g sukker

Sikt sammen hvetemel og kakao og sett til side. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle og tøm det kokende vannet over. Rør til sjokoladen er oppløst. Avkjøl litt og bland i surmelk, vaniljeekstrakt og olje.

Visp egget med en kjøkkenmaskin på høy fart i ca 2 min. Reduser farten til medium og tilsett sjokoladeblandingen i eggene litt etter litt.

Bland sukker med natron og bakepulver og tilsett i blandingen. Visp til alt er godt blandet.

Stopp kjøkkenmaskinen, ta av bollen og sikt inn hvetemel og kakao og vend inn i røren med en slikkepott. Ikke rør mer enn at det akkurat blir blandet sammen. La klumpene være.

Press så røren gjennom en sil med en slikkepott eller lignende. Ikke vurder å utelate dette steget, det er nettopp dette som gjør denne kaken så luftig og fin i teksturen.

Stek kaken en 20 cm form midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig. Steketiden blir litt kortere om du bruker større form.

Bringebærmoussekake_7400Bringebærmousse

300 g bringebær
75 g sukker
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin + vann for bløtlegging
3 dl kremfløte

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann.

Mos bringebærene med en stavmikser eller lignende sammen med sukkeret. Press deretter blandingen gjennom en sil for å fjerne bringebærsteinene.

Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i kokende vann. Tilsett det deretter i bringebærblandingen.

Visp kremfløten. Pass på så den ikke blir overpisket. Vend så bringebærblandingen i den vispede kremfløten med en slikkepott.

 

 

Montering

Del den helt avkjølte kakebunnen i to og frys den ene delen til en senere anledning eller lag f.eks cake pops. Det er ingenting i veien for å bruke hele bunnen om du ønsker en tykkere bunn.

Legg kakebunnen i springformen den ble stekt i og hell over bringebærmoussen. Sett kaken kaldt til moussen har stivnet. Løsne den ferdige kaken med en kniv langs kanten.

Om ønskelig kan kaken toppes med sjokoladeganache.

Sjokoladeganache

50 g usaltet smør
100 g kokesjokolade
0,75 dl kremfløte

Smelt smøret og tilsett fløten, bland godt, og tilsett deretter sjokolade delt i biter. Rør forsiktig så du ikke får luftbobler i ganachen. Avkjøl.

Hell over kaken og la det renne nedover sidene.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

12 kommentarer

 1. Mari - 9. april 2013

  Laget denne som dessert i helgen, den ble nydelig, og så fin farge!

  • Kakefabrikken - 9. april 2013

   Så gøy at du likte den :-) Jeg synes den mørkebrune kakebunnen er så lekker med den friske bringebærmoussen.

 2. Ida Braaten - 12. april 2013

  Ojojoj, denne skal jeg definivt prøve en dag jeg får tid! Jeg kom til å tenke på… Tror du man kan lage denne som en lagkake? Hvis man virkelig vil ha det svært og mektig. Jeg er ikke så stø på denne typen baking så vet ikke hvor mye moussen «tåler!». Testet forøvrig ut dine Easy Peasy Chocolate Cupcakes her om dagen. Jeg kommer aldri til å bytte muffinsoppskrift igjen!

  • Kakefabrikken - 13. april 2013

   Hei Ida. Så lenge du bygger opp kaken i formen og lar den stivne der før du tar den ut og har på frosting, skal det gå helt fint. Bra idé forresten, tror jeg må prøve selv 😉 Hold meg gjerne oppdatert på hvordan det gikk :-) Så gøy at du likte Easy Peasy Chocolate Cupcakesene, mange som gjør det :-)

 3. Helene - 15. mai 2013

  Kjempegod kake:)
  Lurte på om denne kunne fryses? Lurte på å lage opp noen, så har jeg noen i frysen ved besøk ol.

  • Kakefabrikken - 15. mai 2013

   Så hyggelig at du likte den :-) Har frosset ned bunnen mange ganger, men ikke fyllet, men fikk googlet meg fram til at mousse utmerket kan fryses. Så da tror jeg at svaret blir ja. Gi gjerne en tilbakemelding hvis du prøver :-)

 4. sana - 18. august 2013

  Hei
  ser nydelig ut. Jeg har ikke gelatinplater, men har gelatinpulver. Hvordan skal jeg bruke pulver har du noe tips???
  Takk!

  • Kakefabrikken - 19. august 2013

   Hei :-) Anbefaler deg å se på pakken hvordan man bruker det og hvor mye pulver som tilsvarer en gelatinplate. Da skal det gå helt fint å bruke pulver istedetfor. Lykke til :-)

 5. Hilde - 26. august 2013

  Hei! Jeg har gledet meg lenge til å få lage denne kaken, og endelig kom en passende anledning… Hvor lang tid bør jeg beregne for å lage kaken?

  • Kakefabrikken - 1. september 2013

   Hm, spørs hvor kjapt du jobber 😀 Med avkjøling av bunnen før du har på mousssen vil jeg anta mellom to og tre timer, også kommer tiden det tar før moussen stivner, minimum to timer. Lag gjerne kaken dagen i forveien. Lykke til :-)

 6. Inez - 28. april 2014

  Hei!
  Tenkte å prøve meg på denne til et utdrikningslag. Hvordan går jeg den så fin og glatt på sidene?

  Inez

 7. Heidi Eriksen - 10. mai 2014

  Hei

  Rett og slett nyyyyydelig kake, en av de beste kakene jeg har smakt:) Bringebær+ sjokolade = FANTASTISK
  Men er det riktig at det bare skal være 1 egg?
  Ser du har mange fristende oppskrifter/kaker. Så dette er nok ikke den siste oppskriften jeg har brukt fra deg:)
  Det er sååååå mangre lekre kaker på din side.

Legg igjen en kommentar