Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Appelsinsjokoladekake med Kvikk Lunsj | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Appelsinsjokoladekake med Kvikk Lunsj

Appelsinsjokoladekake med Kvikk Lunsj

Én røre, mange muligheter. Likte du appelsinsjokolade-cupcakesene jeg lagde? Dette er kakevarianten. Oppskriften er den samme, bare at jeg har lagd en veldig liten porsjon. Kaken er bare 12 cm i diameter, men om du vil lage en vanlig kake på 24-28 cm kan du gange oppskriften med fire og steke i to eller tre former. Frostingen kan du gange med to (eller tre om du er veldig glad i frosting). Om du ønsker ekstra appelsinsmak i kaken kan du tilsette litt revet appelsinskall i røren, som jeg har gjort her.

Påskekake_7432

Sjokoladekakebunner

1,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
0,5 dl (mørk) kakao
0,5 ts natron
0,5 ts bakepulver
Enklype salt
0,25 dl nøytral olje (anbefaler Odelia)
0,75 dl kefir
0,5 dl vann (eller kaffe om du vil)
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt

Bland det tørre i en bolle.

Bland eggene og de andre flytende ingrediensene i en annen bolle.

Sikt de tørre ingrediensene inn i de flytende og bland godt, ikke overmiks.

Fyll røren i 3 stk 12 cm springformer eller stek i 3 omganger på 180 grader i ca 30-35 minutter. Sjekk med en kakenål eller lignende om de er ferdige. Det er ca samme steketid om man benytter 24-26 cm kakeform og steker i tre omganger.

Frostingen på kaken er en blanding av Appelsin Curd og Swiss Meringue Buttercream Frosting. Ja, jeg vet det har blitt mye av SMBC på bloggen i det siste, men det er jo så godt! Ved å blande inn Orange Curd får man også brukt plommene som blir til overs når man lager marengskrem, og det liker jeg. Begynn med å lage Appelsin Curd:

Appelsin Curd

2 eggeplommer
0,5 dl sukker
0,5 dl saft fra appelsin
Skall fra ca 3/4 appelsin (bare det oransje)
2 ss usaltet smør

Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker, appelsinskall og appelsinsaft og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og avkjøler litt før du tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Press blandingen gjennom en sil med en slikkepott eller skje for å få bort appelsinskallet. Sett kjølig til blandingen har blitt avkjølt. Appelsin Curd kan godt lages dagen i forveien.

Påskekake_7426Swiss Meringue Buttercream Frosting

2 eggehviter
35 g sukker
100 g usaltet smør (mykt, men kaldt)
1 ts vaniljeekstrakt
Gul matfarge (Kan utelates)

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette kan ta ca. 10 minutter. Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen. Visp godt mellom hver.

(Her er det viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter eller at smøret har stått for lenge på kjøkkenbenken og blitt for mykt (en time er nok), da vil kremen skille seg. Hvis det skulle skje kan kremen settes kaldt en stund for så å fortsette. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes).

Påskekake_7441
Når alt smøret er tilsatt, vispes det i ytterligere 3-5 minutter. Da skal blandingen være god og tykk.

Tilsett deretter en og en spiseskje med Appelsin Curd, bland godt mellom hver gang. Det er viktig at curden er helt avkjølt og har stivnet når den tilsettes. Den kan med fordel være kald. Tilsett evt litt gul matfarge og vend til slutt inn vaniljeekstrakt.

Om blandingen er veldig løs på dette tidspunktet kan den settes kaldt til den får en passe konsistens. Sjekk og rør da litt i blandingen med jevne mellomrom så den ikke blir for hard. Denne frostingen kan få en løsere konsistens ved romtemperatur, så den bør smøres mellom kakebunnene mens den er ganske kald.

Del hver bunn i to og fyll frosting mellom lagene, på toppen og sidene. La kaken deretter stå kaldt og sette seg før Kvikk Lunsj festes rundt hele kaken. Brekk Kvikk Lunsjen i to, slik at to og to strimler står sammen. Fest (evt) et dekorativt bånd rundt kaken. Til denne lille kaken har jeg brukt 6 pakker Kvikk Lunsj, så det går med en del, men siden Kvikk Lunsj er på tilbud over alt ved påsketider er det et passende tidspunkt å lage en sånn kake på. Toppen på kaken kan også fylles med forskjellig påskegodt om man ønsker det.

God påske da, dere 😉

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

4 kommentarer

 1. Hege G - 24. mars 2013

  Hei! Kvar blir steiketemp og tid dersom ein brukar ei 24-26 cm springform?

 2. Espen S - 26. mars 2013

  Er denne småinsipirert av denne : http://i.imgur.com/8gXllxS.jpg ? :)

  • Kakefabrikken - 28. mars 2013

   Den kaken er så utrolig kul! Men nei, kaken min er nok ikke inspirert av den, det er ikke så uvanlig å feste Kvikk Lunsj rundt en kake :-)

Legg igjen en kommentar