Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Påskepops | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Påskepops

Påskepops

Egentlig har jeg ingen stor tradisjon for å bake til påske, men akkurat i år ble jeg plutselig så kreativ og har laget det ene og det andre. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på Sjokoladecupcakes med påskeegg i rede og Appelsinsjokolade-cupcakes med Kvikk Lunsj, som jeg også har laget en kakevariant av. De har fått så mange gode tilbakemeldinger at jeg ble nødt til å lage det også, oppskriften kommer i morgen.

Påskepops_7312Dagens oppskrift er påskepops. Det er rett og slett cake pops formet som egg. Utrolig lette å lage og veldig gode. Det er også et nydelig alternativ om man ikke liker marsipan. Velg om du vil sette de på pinne eller ikke. Selv har jeg brukt papirsugerør, som jeg synes er så dekorative. Her er mulighetene mange og fantasien er den eneste begrensningen. Disse er også kjempefine å lage med barna.

Påskepops_collage1_2Jeg har laget popsene mine av rester fra disse utrolig gode sitroncupcakesene, som jeg har blandet med lemon curd. Du finner oppskriften på begge her. Om du vil, kan du bytte ut sitron med appelsin. Her finner du oppskriften på appelsin curd.

Påskepops_7328Dette trenger du for å lage påskepops:

Sitronkake
Lemon curd
Mørk sjokolade
Evt gul matfarge
Strøssel og/eller sugarpaste
Papirsugerør/pinner

Smuldre sitronkaken enten med hendene eller i en food processor. Tilsett lemon curd til du får en passende konsistens og smak. Tilsett evt litt gul matfarge og du vil ha mer farge.

Form blandingen til små egg. Jeg brukte bare hendene.

Smelt litt sjokolade og dypp tuppen av sugerøret /pinnen i og sett de i bunnen av egget. Sett det kjølig til sjokoladen har stivnet og eggene er faste.

Smelt resten av sjokoladen. Det er lurt å ha rikelig med sjokolade for å få et jevnt resultat. Er sjokoladen du bruker veldig tyktflytende kan du evt tilsette litt matfett (Delfia eller lignende) for å få den tynnere.

Så er det bare å dyppe eggene i sjokoladen. Pass på at sjokoladen og eggene har stivnet og er kalde slik at de ikke faller av pinnen når de dyppes. Etter dyppingen kan du sette de i et glass med sukker (for å holde de oppreist) eller legge de de flatt på matpapir. La sjokoladen stivne et lite minutt eller to før du dekker de med strøssel eller sugar paste- blomster. Et annet tips er å pynte de som vanlige påskeegg med melisglasur/royal icing i forskjellige farger. Varier evt med hvit sjokolade eller annet.

La påskepopsene stå til sjokoladen har stivnet. Selv liker jeg de aller best når de kommer rett fra kjøleskapet og sjokoladen er sprø og knasende. Herlig!

Påskepops_7333

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

Legg igjen en kommentar