Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Appelsinsjokolade-cupcakes med Kvikk Lunsj | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Appelsinsjokolade-cupcakes med Kvikk Lunsj

Appelsinsjokolade-cupcakes med Kvikk Lunsj

Neste uke er det påske dere! Jeg må innrømme at det kom litt brått på meg, var det ikke nettopp jul? Påske forbinder jeg med kos i solveggen, lammelår, appelsiner og sjokolade (Kvikk Lunsj!). Nettopp de to sistnevnte har jeg kombinert i dagens oppskrift: Sjokoladecupcakes med appelsinfrosting og Kvikk Lunsj, en ordentlig påskecupcake. Oppskriften er nok til ca 20 cupcakes:

Sjokolademuffins

3 dl hvetemel
3 dl sukker
1 dl (mørk) kakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
0,25 ts salt
0,5 dl nøytral olje (anbefaler Odelia)
1,5 dl kefir
1 dl vann (eller kaffe om du vil)
2 egg
1,5 ts vaniljeekstrakt

Bland det tørre i en bolle.

Bland eggene og de andre flytende ingrediensene i en annen bolle.

Sikt de tørre ingrediensene inn i de flytende og bland godt, men ikke overmiks.

Fyll muffinsformer ca halvfulle og stek på 180 grader i ca 16-18 minutter. Sjekk med en kakenål eller lignende om de er ferdige.

Frostingen på disse er en blanding mellom Appelsin Curd og Swiss Meringue Buttercream Frosting. Ja, jeg vet det har blitt  mye av det på bloggen i det siste, men det er jo så godt! Ved å blande inn Orange Curd får man også brukt plommene som blir til overs når man lager marengskrem, og det liker jeg. Begynn med å lage Appelsin Curd, den kan godt lages dagen i forveien:

AppelsinsjokoladeCupcakes_7252Appelsin Curd

3 eggeplommer
0,75 dl sukker
0,75 dl saft fra appelsin
Skall fra en appelsin (bare det oransje)
3 ss usaltet smør

Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker, appelsinskall og appelsinsaft og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og avkjøler litt før du tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Press blandingen gjennom en sil med en slikkepott eller skje for å få bort appelsinskallet. Sett kjølig til blandingen har blitt avkjølt.

AppelsinsjokoladeCupcakes_7266

Swiss Meringue Buttercream Frosting

3 eggehviter
100 g sukker
150 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
Gul matfarge (Kan utelates)

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette kan ta ca. 10 minutter. Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen.

 

(Her er det viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter eller at smøret har stått for lenge på kjøkkenbenken og blitt for mykt (en time er nok), da vil kremen skille seg. Hvis det skulle skje kan kremen settes kaldt en stund for så å fortsette. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes).

Når alt smøret er tilsatt, vispes det i ytterligere 3-5 minutter. Da skal blandingen være god og tykk.

Tilsett deretter en og en spiseskje med Appelsin Curd, bland godt mellom hver gang. Tilsett evt litt gul matfarge og vend til slutt inn vaniljeekstrakt.

Om blandingen er veldig løs på dette tidspunktet kan den settes kaldt til den får en passe konsistens til å kunne sprøytes. Sjekk og rør da litt i blandingen med jevne mellomrom så den ikke blir for hard.

Sprøyt frosting på helt avkjølte muffins og sett en halv strimle med Kvikk Lunsj i frostingen. Topp med strøssel.

AppelsinsjokoladeCupcakes_7273

 

Denne oppskriften ble testet både på naboer og hos frisøren min og alle trakk fram denne frostingen som veldig frisk og god. Kombinert med mørk sjokolade er dette en sikker vinner både til påske og ellers.

I morgen kommer oppskriften på en annen påskecupcake her på bloggen, så det er all grunn til å glede seg 😉

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

10 kommentarer

 1. Linda - 20. mars 2013

  Nam! Denne skal jeg prøve meg på i påsken. Ser frem til deilige fridager og tid til å bake:-) Gleder meg allerede til imorgen :-)

 2. Stine - 22. mars 2013

  Hei, denne Frostingen fikk jg ikke til selv om den smaker godt. Den er for løs selv om jg har hatt den i kjøleskapet en lang stund, blir ikke fastere. Noe forslag?

  Mvh Stine Wilhelmsen 😉

  • Kakefabrikken - 22. mars 2013

   Hei Stine. Så synd at frostingen ikke ble som den skulle. Her er det flere ting som kan ha skjedd. Har du kokt appelsin curden nok slik at den ble god og tykk (5-8 min)? Har du tilsatt en og en spiseskje smør i appelsin curden og rørt godt mellom hver? Har den blitt tilstrekkelig avkjølt før den ble tilsatt i smørkremen? Har marengsen vært tilstrekkelig avkjølt før smøret ble tilsatt? Hadde smøret riktig temperatur (ikke for mykt)? Skilte noe seg når du lagde det? Dette ble en lang rekke spørsmål, men det er vel det som kan ha gått galt. Det bruker stort sett være nok å sette den kaldt, men hvis den skilte seg etter at alt ble blandet inn, kan det være vanskeligere. Håper noe av dette var til hjelp.

   • Stine - 25. mars 2013

    Takk for tilbakemelding! Jg føler selv at jg gjorde det riktig, men skal prøve mg på den snart igjen. Det jg tilslutt gjorde var at jg sprøytet Frostingen inn i cupcaken, for den smakte nydlig selv om den ikke ble stiv. Derfor må jg prøve igjen! God påske til deg! 😉
    Mvh Stine Wilhelmsen 😉

    • Kakefabrikken - 25. mars 2013

     Bra du fant en alternativ løsning, også håper jeg det går bedre neste gang :-) Det aller viktigste er iallefall at smøret ikke er for varmt/mykt når det tilsettes marengsen. Det skal bare akkurat ha begynt å mykne. Også må denne kremen gå ihop før man tilsetter appelsin curden, som med fordel kan være kald. Når det er sagt, så tåler ikke denne kremen varme så godt, så den bør være relativt kald og fast før man sprøyter den på. Litt omstendig, men den er så verdt det 😉 God påske :-)

 3. Anna - 28. mars 2013

  Disse ser veldig gode ut. Hvis man ikke har elektrisk håndvisp, bare kjøkkenmaskin, vil det fungere å lage sukkersirup og tilsette i eggehvittene på samme måte som i italiensk marengs istedenfor å piske alt over varme, til glasuren?

  • Kakefabrikken - 28. mars 2013

   Hei Anna. Det går helt fint å lage italiensk marengs istedetfor. Et annet alternativ er å bare bruke handvisp istedetfor elektrisk mikser. Jeg har ikke prøvd det selv, men jeg vet det er mange som gjør det. Lykke til :-)

 4. Anniken - 1. april 2013

  Har lyst til å prøve disse ved neste anledning, har noen kjappe spørsmål først. Skal all appelsin curden blandes i marengs frostingen, eller skal man smake seg frem? Er det smør du bruker i oppskriftene (kontra margarin)? Og hvor får du tak i den typen sjokolade strøssel?

  • Kakefabrikken - 2. april 2013

   Hei :-) Jeg blander all appelsin curden med marengsfrostingen, men man kan selvfølgelig smake seg frem til hva man liker best. Jeg bruker alltid smør i mine oppskrifter. Sjokoladestrøsselet på bildet har jeg kjøp på Åhlens. Lykke til med bakingen 😉

Legg igjen en kommentar