Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Kakefabrikkens beste cupcakes | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Kakefabrikkens beste cupcakes

Kakefabrikkens beste cupcakes

I kveld var det duket for det store cupcake-slaget på Hele Norge Baker, og siden jeg ikke er med lenger kommer de tre cupcakes-variantene jeg skulle bake her:

GulrotIngefærCupcakes_4684Gulrot- og ingefærcupcakes

Gulrotcupcakes er vel ikke det mest originale man kan velge, men med fersk ingefær i røren blir disse noe utenom det vanlige. Her er oppskriften på ca 10 cupcakes:

125 g finrevet gulrot (Ca en stor gulrot)
1 ss finrevet ingefær
0,75 dl kefir
1 stort egg
0,6 dl rapsolje (helst Odelia)
0,5 ts vaniljeekstrakt
2,25 dl hvetemel
1 dl sukker
0,25 ts kanel
0,5 ts bakepulver
0,25 ts natron
0,25 ts salt

Rasp gulrot og ingefær fint, ikke på den siden du rasper ost, men den som rasper hakket finere. Bland med kefir, egg, olje og vaniljeekstrakt i en bolle. La det trekke i ca. en halvtime.

 

Bland hvetemel, kanel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle. Vend melblandingen inn i gulrotblandingen.

Stek på 180 grader i ca 20 min.

Kremostfrosting

100 g Philadelphia
50 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
100 g melis

Ha Philadelphia og smør i en bolle og la det stå på benken og temperere seg i ca en halvtime. Tilsett vaniljeekstrakt og bland det godt med en håndmikser. (Ikke for lenge, da kan blandingen skille seg og bli kornete). Tilsett melisen og bland godt. Sprøyt eller smør på helt avkjølte cupcakes.

Pynt med smeltet (evt spunnet) sukker.

GulrotIngefærCupcakes_4713Dekorasjonen på bildet har jeg laget ved å smelte sukker og latt det renne over en kjevle dekket med matpapir. Smelt sukket forsiktig i en kasserolle (og ikke rør i det før det begynner å smelte) og pass på: smeltet sukker blir veldig varmt.

Sjokolade Funfetti Cupcakes

Sånn synes jeg en cupcake skal se ut: Leken, morsom og fristende. Men smaken er som kjent det viktigste, og disse er nydelige. Oppskriften fnner du her.

SjokoladeFunfettiCupcakes_6194

 

Sitroncupcakes med marengs

Etter å ha sett både England og Sveriges versjon av programmet føltes det litt uorginalt å velge sitroncupcakes, sjansen var veldig stor for at jeg ikke kom til å være den eneste som valgte det. Det som skiller disse cupcakesene fra de vanlige med sitron er at jeg bare bruker eggerhviter og ikke bruker plommer, i tillegg gnir jeg sitronskallet i sukkeret for å få fram den gode sitronsmaken, også er det viktig å bruke økologiske sitroner. Oppskriften finnet du her. Frostingen jeg skulle bruke er denne og de skulle toppes med kokos. Nam!

SitronCupcakes_6953

 

Neste uke kommer det påskecupcakes fra Kakefabrikken, gled deg :-)

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

Legg igjen en kommentar