Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Snipp, snapp, snute… | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Snipp, snapp, snute…

Snipp, snapp, snute…

…Så var bakeeventyret ute.

Det var eggekrem som ble min nemesis i Hele Norge Baker. I kampens hete kokte jeg ikke eggekremen min nok slik at den tyknet tilstrekkelig, noe som førte til at kremen fløt ut og kaken ble paddeflat da jeg tok den ut av kakeringen. Det var ekstra surt siden jeg var omtrent den eneste som visste hvilken kake det var snakk om da vi fikk vite den tekniske utfordringen. Så jeg tok fatt i oppgaven med relativt god selvtillit.

Sukkerbrødet ble bakt og alt gikk greit helt til jeg skulle begynne med eggekremen. Jeg var så sliten etter en utrolig lang og slitsom dag på det tidspunktet at jeg ikke klarte å huske hvordan man lager eggekrem. Det er ikke noe jeg lager så veldig ofte, så jeg hadde det ikke inne i fingerspissene heller. Det gikk derfor som det gikk. Den første kaken reddet meg heller ikke, da dommerne mente det manglet noe på smak. Her skulle det egentlig være jordbærsmørkrem på utsiden av kaken, men jeg rakk ikke å få den sammen, så da ble det vaniljesmørkrem på hele. Oppskriften finner du på TV3s nettsider. Det er også samme oppskrift som denne. Det var for såvidt ikke bare jeg som hadde problemer med eggekremen, det var vel bare 3-4 stykker som faktisk fikk den til bra hvis jeg ikke husker feil.

Fraisier_7100MEN det hjelper å ha fremgangsmåten foran seg, noe vi ikke fikk, det sto bare at vi skulle lage eggekrem og at smøret skulle tilsettes etterpå. Jeg har vært oppe på hesten igjen etterpå, men ikke før for noen dager siden og lagde en Fraisier som Pascal entusiastisk beskrev som PERFEKT (legg til den karakteristiske franske aksenten 😉 ) på gårsdagens premierefest. Da jeg lagde den hjemme på mitt eget kjøkken uten tidspress eller kameraet tilstede slo det meg hvor enkel og genial denne kaken faktisk er, og ikke minst så er den veldig god. Oppskriften kommer om litt.

På tross av at det gikk som det gikk angrer jeg ikke på deltakelsen, man kan ikke angre fordi det ikke gikk som det skulle, det er en sjanse alle tar. Var det kjipt å gå ut som en av de to første? Definitivt, men det var verre der og da enn det er akkurat nå. jeg hadde jo så mye mer jeg gjerne ville vise fram.

Ellen_premierefestNå tenker jeg at jeg faktisk var en av 12 deltakere blant mange hundre søkere som kom gjennom nåløyet, det må jeg jo bare være fornøyd med. Ville jeg gjort det igjen? Absolutt, det var en artig erfaring, selv om jeg gjerne skulle hatt en bedre oppkjøring til konkurransen. I tillegg er det veldig hyggelig å ha blitt kjent med så mange flotte mennesker, som ble mer enn gjeng enn konkurrenter. Jeg håper dere følger med videre, for det kommer til å skje mye spennende fremover. Programmet har også fått gode kritikker og svært gode seertall på premieren, med 234.000 seere og en topp på 306.000.

Så du premieren? Hva synes du? Bruk gjerne kommentarfeltet nedenfor.

Bildet er fra gårsdagens premierefest hvor Hele Norge Baker-gjengen var samlet sammen med det dyktige crewet som har laget programmet.

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter

6 kommentarer

 1. Camilla - 11. mars 2013

  Jeg så selvsagt på deg, og synes at du er så flink! Det er veldig synd at ikke befolkningen får se hvor utrolig mye bra du sitter inne med – håper de i allefall følger denne flotte bloggen :-)

 2. Berit - 11. mars 2013

  Nydelig blogg Ellen. Og flott innsats i TV-ruta igår. Va så artig å sjå dæ i aksjon. Den første kaka di va et kunstverk. Lykke t me kakebaking og blogging. Håpe vi får sjå og lesa om nye, lekre søtsaker titt og ofte:)

  • Kakefabrikken - 15. mars 2013

   Tusen takk Berit, så hyggelig :-) Kjedelig at det gikk som det gikk, men d e nu sånn at ting kan gå galt på kjøkkenet, d va bærre ekstra kjedelig at d gjor d på TV. Men bakegleden e den fortsatt, så du kan nok forvent mang søtsaka i tia framover 😉

 3. Camilla - 12. mars 2013

  Jeg så på, og jeg synes det var et herlig program. Gleder meg til å følge med videre. Fraisieren din ser rålekker ut her! :)

Legg igjen en kommentar