Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Klar, ferdig, bak! | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Klar, ferdig, bak!

Klar, ferdig, bak!

I dag går startskuddet for Hele Norge Baker. Dette er min vei til en plass blant de 12 deltakerne:

Følg også Kakefabrikken på facebook

Det var ikke gitt at jeg skulle melde meg på konkurransen. Jovisst er jeg glad i å bake, jeg gjør det mye og jeg blogger til og med om det. Likevel er det noe ganske annet å skulle gjøre det på TV med tidspress og kameraer rundt seg. Min erfaring er at når jeg baker under tidspress blir det ikke bra. Jeg ser på baking som en hyggestund hvor man får koblet litt av og i tillegg være kreativ, ikke noe man skal stresse seg gjennom.

Ellen_HNB_2Jeg må innrømme at det virket fristende å melde seg på konkurransen da jeg så reklamen på TV, men det ble ikke til at jeg faktisk meldte meg på før etter gjentatte oppfordringer fra sønnen min. Jeg sendte inn en søknad en sen natt, jeg var ikke så sikker på om jeg hadde så lyst til å bake på TV, jeg har jo kameraskrekk også, en dårlig kombinasjon. Jeg tenkte ikke så mye mer over det etterpå før jeg ble kontaktet av castingbyrået, de ville ha meg på intervju. Hjelpes!

Intervjuet ble gjennomført og gikk visst bra, for jeg ble invitert til bakedag/audition noen få dager senere, noen veldig få dager senere. Da skulle jeg ha med en kake og en gjærbakst. Jeg ville lage noe som representerte meg, og valget falt på en variant av Neapolitan cake. Det ble seks lag med sjokolade-, jordbær- og vaniljekake etter denne oppskriften, bare en egen oppskrift til sjokoladekakelagene. Den ble fylt og frostet med både jordbær- og vanilje swiss meringue buttercream frosting. På toppen av kaken var det sjokoladeganache, som jeg lot renne nedover sidene. Kronen på verket var en hjemmelaget vimpel. Gjærbaksten ble brioche med kanel toppet med kremostglaze.

Forberedelsene til bakverkene ble langt fra som planlagt. Bakedagen var på en søndag, og natt til lørdagen fikk vi en stor vannlekkasje i huset. Hele huset ble stående på hodet og det var vått og fælt hjemme. Jeg lurte på om jeg måtte trekke meg fra det hele. Men det endte opp med at jeg bakte med sko på det fuktige kjøkkengulvet. Jeg bakte til langt på natt, jeg tror nesten tidspunktet for når jeg var ferdig kan karakteriseres som morgen. Det ble ikke mange timene søvn før jeg måtte dra for bedømmingen. Hvordan skulle dette gå?

Jeg følte meg nesten beruset da jeg dukket opp, i det minste bakfull. Jeg hadde hatt to netter med minimalt med søvn og masse stress og følte meg ikke tilstedeværende. Men til stor overraskelse gikk bedømmingen bra, kaken var litt for søt, men gjærbaksten ble sagt å være dagens beste. Og jeg som ikke er så glad i gjærbakst engang, det var unektelig gøy. Så var det intervjuer før vi ble satt til å bake foran kamera der. Jeg trodde jeg skulle besvime mot slutten, men jeg kom i mål. Nå var det bare å dra hjem og vente på dommen, det skulle ikke ta mange dagene fikk vi beskjed om.

Disse dagene gikk sakte, men så en dag veldig tett opp mot julaften fikk jeg beskjeden: Jeg var en av de 12!

I kveld er altså premieren.

Hele Norge Baker Deltakere
Fra venstre: Ida Gran-Jansen, Sten J. McNeil Ånnerud, Ann-Kristin Eidsvåg Rostad, Hilde Slinning, Ellen M.E. Lundring, Bjørn-Ali Abdullah, Inger H. Ersvik, Ole Victor Corral, Boryana Marinova, Anne Strømsæther, Anne Brith Davidsen og Thea Caroline Marthinsen. Alle foto: Rune Bendiksen/TV3

Adressa trillet en 4’er på terningen og dette er anmeldelsen til Dagsavisen som ga terningkast 5. VG havnet også på en 5’er.

Møllerens er hovedsponsor til Hele Norge Baker, og der finner du også litt om alle deltakerne.

TV3 Play ligger alle videoer i forbindelse med programmet.

Her ligger et intervju med meg i Trønder Avisa og her har jeg blitt intervjuet av Verdalingen.

Dette er siden til Hele Norge Baker på TV3.

Skal du følge med?

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

4 kommentarer

 1. Linda - 10. mars 2013

  Lykke til:-) Gleder meg til programstart ikveld:-)

 2. Anne Grete - 11. mars 2013

  Hei flinke du. Jeg har ikke sett bloggen din før i dag, men har så lyst til å løpe på deg en klem. Så uendelig flink du er!! Skjønner godt at sønnen din ville at DU skulle være med i programmet. Du hadde fortjent så veldig å være med videre!! Og vi foran TVene hadde elska å sett og lært av deg. Vær stolt av deg selv, og fortsett bakinga, skrivinga, smilinga og fotograferinga:) Du har mye å komme med!
  Klæm fra ny trønderfans.

  • Kakefabrikken - 15. mars 2013

   Oj, dette var virkelig en hyggelig tilbakemelding, den må jeg si varmet altså :-) Tusen tusen takk skal du ha :-)

Legg igjen en kommentar