Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Tutti Frutti Marengs | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Tutti Frutti Marengs

Tutti Frutti Marengs

Gjør marengsen litt festligere!

Da jeg lagde denne marengsen, følte jeg meg med ett som et barn igjen. Rosa marengs smakssatt med tutti frutti og toppet med fargerikt strøssel, det kan ikke bli mye mer sukkersøtt enn det.

Idéen kom jeg med her om dagen da jeg skulle bake til min lille datters ettårsdag. Jeg hadde bestemt meg for blant annet å ha marengs på dessertbordet, men vanlig marengs synes jeg er kjedelig på de fleste måter. Siden temaet for dessertbordet var rosa, var det ikke vanskelig å bestemme at marengsen også skulle være det. Men så var det det der med smak da, jeg ville at det faktisk skulle smake noe mer enn sukker. Da kom jeg på at jeg hadde kjøpt tutti frutti essens fra LorAnn Oils for en tid tilbake som jeg ikke hadde fått prøvd ennå. Jeg må innrømme at jeg ble opprømt over tanken på rosa tutti frutti marengs og følte meg i nærheten av genial da jeg sto der i de sene nattetimer og skulle lage marengs. Sett i retrospekt så har det nok sikkert bli gjort før, så jeg skal ikke genierklære meg selv (riktig ennå 😉 )

Etter å sprøytet marengsen ut på bakeplaten så jeg med en gang at den manglet det ørlille ekstra. Javisst var den søt der den lå der i all sin rosahet, men jeg kjente at det måtte noe litt mer til, og hva annet kunne det bli enn flerfarget strøssel? Etter å ha drysset strøsselet over marengsen var lykken komplett: Jeg var ni år igjen og kunne ikke vente med å smake på den sukkersøte herligheten.

TuttiFruttiMarengs2_2Tutti Frutti Marengs

3 store (150 g) eggehviter
150 g sukker
150 g melis
Noen dråper sitronsaft (kan utelates)
Rosafarge
Noen dråper tutti frutti essens
Strøssel

Begynn med å vispe eggehvitene (og evt sitronsaft) til de begynner å skumme.

Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til du har en ordentlig tykk og fyldig marengs. Sikt melisen og vend den inn.

Tilsett så rosafarge og essens (pass på, smaken er veldig konsentrert)

Sprøyt deretter marengsen ut på bakeplaten i ønsket mønster (jeg har brukt en stor «petal»-tip) og ha på strøssel.

Stek deretter marengsen i ovnen på 100 grader i en time og la de deretter stå i ovnen på restvarmen i ca 5 timer (eller natten over). Tips: Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg og du slipper brunskjær på overflaten av marengsen.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

6 kommentarer

  1. Linda - 4. mars 2013

    Jeg blir SÅ glad når jeg oppdager nye og inspirerende blogger! Her var det mange gode oppskrifter og flotte bilder :-) Gleder meg til å følge bloggen din videre. Lykke til som tv-stjerne:-)

  2. Juliet - 1. juli 2013

    Hei:) Prøvde å lage pikekyss etter din oppskrift, men de ble helt vanvittig søte! Bruker du mye mer sukker enn vanlig i dem eller er det jeg som har pleid å lage mine med for lite sukker før tro? Ellers masse spennende oppskrifter og fine bilder i bloggen din :)

Legg igjen en kommentar