Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Sitroncupcakes med lemon curd og marengs | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Sitroncupcakes med lemon curd og marengs

Sitroncupcakes med lemon curd og marengs

Jeg har prøvd flere oppskrifter på sitroncupcakes, men dette er uten tvil den aller beste. Muffisen lages med eggehviter og ikke eggeplommer, noe som gir en silkemyk og lett konsistens. I tillegg blir sitronsmaken helt utrolig ved at man klemmer sukker og sitronskall sammen, slik at smaken kommer mye bedre fram. Økologiske sitroner er de beste til formålet, ikke bare fordi man bør unngå å få i seg sprøytemidlene fra sitronskallet, men de smaker (og lukter) også mye bedre og er søtere enn de vanlige sitronene.

Denne oppskriften er den samme som appelsin- og blåbærkaken med mascarponefrosting, bare at appelsin er byttet ut med sitron. Røren lages med såkalt kakemel som gir en spesielt myk og luftig konsistens. Kakemel er hvetemel iblandet maismel, som du kan lese mer om det i denne oppskriften. Det går helt fint an å bruke vanlig hvetemel også.

SitronCupcakes_6966_2Til ca 24 cupcakes trenger du:

Sitroncupcakes

5,5 dl kakemel
3 ts bakepulver
3 dl kefir
4 store eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
3,5 dl sukker
Finrevet sitronskall fra 1-2 sitroner (helst økologisk)*
120 g mykt smør

*Avhengig av størrelse på sitronene og hvor mye smak man vil ha.

Sikt sammen kakemel og bakepulver i en bolle. Sett til side

Bland kefir, eggehviter og vaniljeekstrakt i en bolle. Sett til side.

Bland sukker og sitronskall i en miksebolle og bland/klem sammen med fingrene til sukkeret får en ordentlig lukt av sitron. Tilsett smør og miks på medium fart i 3 minutter til blandingen er hvit og luftig.

Tilsett 1/3 av melblandingen, deretter halvparten av egg- og melkblandingen vekselsvis med melblandingen. Avslutt med mel. Bland godt.

Fyll muffinsformer ca halvfulle og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-18 minutter, avhengig av ovn og størrelse på muffinsformene. Sjekk med en kakepinne.

Muffinsene har jeg toppet med marengs som jeg har brent med en gassbrenner. Slik lager du det:

Marengs

4 store eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 5-10 minutter.

Ta bollen av kasserollen og fortsett å vispe med håndmikseren eller en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette tar ca 10-15 minutter. Vend deretter inn vaniljeekstrakt.

SitronCupcakes_6967Sprøyt deretter marengsen på muffinsene og brenn de forsiktig med en gassbrenner om du ønsker. PS! Det lukter (og smaker) fantastisk om du gjør det 😉

Marengsen har aller best konsistens nylaget synes jeg.

Om du vil gi disse cupcakesene det lille (men mye!) ekstra kan du enten fylle de med lemon curd eller legge et lag med det under marengsen. Det lager du på denne måten:

Lemon Curd_6988Lemon Curd

4 eggeplommer
1,5 dl sukker
Finrevet skall fra 1 sitron (helst økologisk)
1 dl sitronsaft (ca 1 stor sitron)
4 ss (60 g) usaltet smør

PS! Om du lager dobbel porsjon, får du brukt opp alle eggeplommene som blir til overs etter cupcakesene + begge hele sitronene. Lemon curd kan god fryses og holder iallefall en måned.

Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker, sitronskall og sitronsaft og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

 

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Avkjøl blandingen helt, gjerne til neste dag, før du bruker den.

SitronCupcakes_6975

Lag et lite rom i muffinsen (med en kjernehusfjerner for eksempel) eller sprøyt med en lang tipp direkte i muffinsen og fyll med lemon curd, eller legg eventuelt et lag oppå muffinsen før du har på marengsen. Nam!

Lemon Curd kan du også bruke som fyll i for eksempel makroner eller kaker.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

Legg igjen en kommentar