Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Melkesjokoladefondant med karamell | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Melkesjokoladefondant med karamell

Melkesjokoladefondant med karamell

Da sønnen min fyllte 14 år for litt siden lagde jeg Brownies med Oreos skreddersydd til han, men dette var ikke alt, han hadde også et dessertønske for dagen: Melkesjokoladefondant med karamell. Ja, hva kan jeg si? Han vet hva som er godt 😉 Fordelen med å ha bursdag her i huset er at man får velge middag og kake/dessert for dagen. Bursdager er med andre ord travle dager for mor i huset – altså meg. Sjokoladefondant er også en perfekt dessert til helgens Morsdag eller Valentines Day neste uke, eller når man bare vil unne seg noe skikkelig godt.

Sønnen min er ikke noe glad i mørk sjokolade, så han ville ha fondant laget av melkesjokolade, men liker du mørk sjokolade best kan du bruke det. Øk da eventuelt sukkermengden med ca en spiseskje. Den virkelige prikken over i’en i denne fondanten er en karamellkjerne som blir flytende under steking, ja, det er virkelig så herlig som det høres ut. Karamellen kan du lage selv eller du kan for eksempel bruke Smil, Smørbukk eller lignende. Jeg lagde min karamell på følgende måte:

Karamell

75 g smør
1,5 dl fløte
0,5 dl sukker (bruk brunt sukker om du synes det er best)
2 ss Lyle’s golden syrup (eller annen sirup)

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.

Tilsett fløte, sukker og sirup.

Kok på medium varme til det blir til tykk og lysebrun karamell, ca 20 minutter.

Avkjøl.

Dette blir mer karamell enn du trenger til fondantene, men  den kan du jo kose deg med utenom 😉

Tips: For å sjekke hvilken konsistens karamellen får når den avkjøles, kan du helle litt varm karamell (en liten teskje eller så) i et glass med kaldt vann og la det avkjøles. Konsistensen den avkjølte karamellbiten får, er konsistensen karamellen får når den er kald.

Melkesjokoladefondant

115 g smør
115 g melkesjokolade
0,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker*
2 store egg
0,75 dl hvetemel

*Jeg brukte 1 ts av mitt hjemmelagde vaniljesukker med Tahiti-vanilje, men du kan bruke det du liker best, også vaniljeekstrakt.

Smelt smøret og tilsett sjokoladen. Bland sammen med sjokoladen etter at den har fått ligget litt i smøret og smeltet. Tilsett deretter sukker og vaniljesukker og bland godt.

Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg.

Sikt hvetemelet og vend det inn i blandingen.

Smør 4 ramekiner (små ildfaste former) med smør og pudre de med litt kakao.

Fordel røren i formene og legg en bit (15-20 gram) karamell midt i røren. 

Nå er røren egentlig klar for steking, men jeg vil anbefale å sette fondanten noen timer i kjøleskapet først. Røren kan også fryses før steking, da beregner du bare ca 5 minutter ekstra steketid. Dette er en kjempeenkel og nydelig dessert som kan lages i god tid før den skal spises. Den kan stå i kjøleskapet iallefall 3-4 dager før bruk uten problem.

Fondantene stekes midt i ovnen på 200 grader til toppen er stekt, det tar ca 20 minutter. Husk at de skal ha en flytende kjerne. Ta fondantene ut av ovnen og server de enten helt enkelt i formen med et lite melisdryss eller løsne de forsiktig fra formen og hvelv de over på et fat. Server med for eksempel melisdryss og friske bær og eventuelt en kule vaniljeis.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar