Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Bursdagsbrownies med Oreos | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Bursdagsbrownies med Oreos

Bursdagsbrownies med Oreos

Sønnen min elsker brownies og han elsker oreos, så da han hadde bursdag for litt siden var det ikke vanskelig å finne på hva jeg skulle bake til han, nemlig brownies med oreos. Siden det var bursdag toppet jeg de også med en dæsj smørkrem og litt konfetti-strøssel og mini oreos. Jeg slo også til med å bruke sjokoladenes Rolls Royce, nemlig Valrhona, for er det fest, så er det fest. Jeg brukte Valrhona Manjari som inneholder 64 % kakao og har en frisk og fruktig smak, men her er det bare å velge etter smak og lommebok.

Jeg har prøvd mange brownies-oppskrifter, men har liksom aldri funnet den ene! Den ene som får hjertet til å hamre litt ekstra og munnvikene til å bevege seg et ekstra hakk oppover. Men denne gjorde det, de ble nydelige og seige. Oreos i tillegg gir de det lille ekstra. Nei, det er ikke noe å lure på, disse burde du prøve 😉

Brownies

1oo g sjokolade
170 g smør
5 dl sukker
1-2 ts vanilje
3 egg
2,5 dl hvetemel

1 pk Oreos

*Jeg brukte 2 små ts av mitt hjemmelagde vaniljesukker med Tahiti-vanilje, men her er det bare å velge det du har for hånden eller liker best. Om du bruker vaniljeekstrakt eller vanlig vaniljesukker holder det med 1 ts.

Smelt sjokolade og smør i en mikrobølgeovn (ca 90 sek på medium effekt). Rør det sammen.

Tilsett sukker og vaniljesukker og bland alt godt sammen.

Rør inn ett og ett egg.

Tilsett melet og rør det akkurat inn, ikke overmiks.

Når du skal steke browniesene, kan du enten bruke en liten langpanne (ca 2o x 30 cm) eller bruke en browniepanne med individuelle firkantede rom. Selv brukte jeg en brownieform jeg hadde kjøpt for anledningen. Kjempepraktisk, helt til browniesene skulle ut av formen. Det var umulig å få de ut i en del. Neste gang skal jeg prøve å mele formen i tillegg til å smøre den eller evt legge bakepapir i formen.

Hell halvparten av røren i formen (evt fyll brownierommene halvfulle) og legg i oreos, hell resten av røren over.

Stek på 180 grader i ca 26-30 minutter (litt kortere tid om du bruker browniepanne). Husk at de fortsatt skal være litt bløte når du tar de ut av ovnen, så pass på så du ikke steker de for lenge.

Avkjøl helt før servering, helst i kjøleskap.

Server helt enkelt med et melisdryss eller en dæsj med smørkrem. Jeg lagde en ørliten porsjon på denne måten:

Smørkrem

50 g mykt usaltet smør
150 g melis
0,5 ts vaniljeekstrakt
1 ss melk

Visp smør og melis hvitt og luftig.

Tilsett vaniljeekstrakt og melk og bland godt.

Ha smørkrem på browniesene og pynt med konfetti-strøssel og mini Oreos.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

Legg igjen en kommentar