Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Sticky Buns (Kanelboller i form) | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Sticky Buns (Kanelboller i form)

Sticky Buns (Kanelboller i form)

Kanelboller er så godt, og enda bedre blir de om de stekes sammen i form. Jeg er ikke så glad i småtørre kanter, så ved å steke de på denne måten blir alle kanter deilige og myke. Topp det hele med melisglasur, så har du noen fantastiske og saftige sticky buns.

Oppskriften på denne deigen er den samme som grunnoppskriften til hveteboller:

Sticky Buns

500 g hvetemel (ca)
100 g smør
100 g sukker
0,5 ts salt
0,5 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
3,5 dl H-melk
1 pakke (50 g) gjær

Romtemperert smør
Kanel og sukker

1 sammenvispet egg til pensling

Melis blandet med vann

Smuldre smøret i mesteparten av melet (hold av litt for justering av deigen).

Tilsett sukker, salt, kardemomme og bakepulver.

Smuldre gjæren i lunken melk (ca 37 grader) og rør til gjæren er oppløst. (Bruker du tørrgjær tilsetter du den direkte i melet).

Elt godt med en kjøkkenmaskin til du får en smidig deig, juster med mel. For å frigjøre glutenet i melet og dermed få et luftig bakverk, lønner det seg å elte deigen i 10-15 minutter. Sett deretter deigen til heving under plast eller et vått kjøkkenhåndkle på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca 40 minutter.

Del deigen i to og kjevle ut hver del til en avlang leiv. Smør et tynt lag med mykt smør på hver leiv og strø over sukker og kanel. Rull leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm. Avhengig av hvor store boller du vil ha, er dette nok til 14-20 boller. Sett bitene sammen i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form/ovnsform. La det være et par cm mellomrom mellom bollene, de vokser sammen under heving og steking. Etterhev bollene under plast eller vått kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 225 grader i ca 10 minutter.

Bland melis med litt vann til passe konsistens og ringle det over avkjølte boller. Herlig!

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

15 kommentarer

 1. Sten J. McNeil Ånnerud - 22. januar 2013

  Jeg elsker gjærbakst, og særlig kanelboller – jeg tror ikke det finnes noe bedre for meg. Jeg har også en forkjærlighet for brunt sukker og synes kanelbollene får mer smak om man bruker brunt istedenfor hvitt sukker inni. Istedenfor melisglasur kan du også lage en enkel sirup av brunt sukker og vann som du heller over – eller enda bedre, lønnesirup 😀

  Men grunnoppskriften din ser veldig bra ut – blir bollene ekstra luftige med bakepulver i tillegg til gjær? Det er en kombo jeg ikke har prøvd før!

  • admin - 28. januar 2013

   Tusen takk for tips, Sten :-) Jeg er faktisk ikke så glad i brunt sukker, så derfor bytter jeg det ofte ut med vanlig hvitt sukker, men skal ikek se bort fra at jeg prøver likevel, jeg er alltid på jakt etter nye smaker. Sirup er jo også et godt tips, jeg har også planer om å prøve de med karamell over, det tror jeg blir bra. Bollene blir ekstra luftig med bakepulver i tillegg ja, så det kan jeg anbefale :-)

 2. Lene - 22. mai 2013

  Hei! Mine sticky buns kom nettopp ut av ovnen og de er aldeles fantastiske! Deilige på smak og deilige å se på 😀 Takk!!

 3. Mia - 25. mai 2013

  Tusind tak for en fantastisk let opskrift som ikke krævede mere end jeg havde i køkkenet :) Dejligt med opskrifter som ikke kræver at man behøver at handle hvis man pludselig får en kaketrang 😉

 4. Kokebøker/oppskrifter | Boken jeg leser! - 25. august 2013

  […] På Kakefabrikken  fant jeg en oppskrift på Sticky Buns, som så svært lovende ut!  Den vil jeg så absolutt teste ut! […]

 5. Lise - 25. august 2013

  Kom tilfeldigvis over siden din mens jeg lette etter en god oppskrift på kanelboller.
  Tror nesten jeg er nødt å prøve denne oppskriften! For som deg, liker jeg best når de er myke og gode, og uten småtørre kanter! :)

  Men jeg lurer på hvordan det er å fryse ned denne (hvis det er evt rester, noe jeg egentlig tviler på..)?

 6. Barbara - 29. august 2013

  Denne oppskriften er bare helt fantastisk! Jeg har laget de boller flere ganger nå. Definitely a keeper! And wonderful for the freezer too!

 7. Maja - 22. oktober 2013

  Går det bra å bruke en ildfast-form til denne oppskriften?

 8. Tove - 24. oktober 2013

  Disse så kjempe gode ut så de skal bakes i morgen :-)
  Lar du de ligge i formen når du avkjøler de?
  Takk for at du deler så mange gode oppskrifter :)

  Tove

Legg igjen en kommentar