Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Neapolitan Birthday Party Cake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Neapolitan Birthday Party Cake

Neapolitan Birthday Party Cake

Litt på etterskudd, men her kommer oppskriften på kaken jeg lagde til bursdagen til mannen min for en tid tilbake. Kaken består av et lag vaniljekake, et lag jordbærkake og et lag sjokoladekake. På engelsk kalles dette en neapolitan cake. Den kan lages med tre forskjellige kaker, eller man kan bruke en felles base for alle kakene, som jeg har gjort her, og smakssette hver enkelt.

Jeg har laget denne kaken flere ganger, både denne varianten, en med dobbelt så mange lag, en med denne sjokoladekakebunnen (halve oppskriften) og jeg har brukt både vanlig smørkrem og swiss meringue buttercream frosting smakssatt i forskjellige varianter. Her er det bare å finne og komponere sin favoritt. Ettersom dette var en bursdagskake ville jeg gjøre den litt annerledes og har derfor trukket den med marshmallow fondant (mmf) med sjokolade. Dette var første og sannsynligvis siste gang jeg gjorde det. Det var helt utrolig klissete å jobbe med og det ble altfor søtt og rett og slett ikke noe godt. Om du vil prøve deg på det likevel, har jeg brukt denne oppskriften.

Basen for denne kaken er en white cake, altså en kake med bare eggehviter og ikke plommer, her er oppskriften:

White Cake

5 store (150 g) eggehviter
2,5 dl H-melk
350 g kakemel*
350 g sukker
20 g bakepulver
1 ts salt
170 g usaltet smør

1 ts vaniljeekstrakt
4 ss jordbærpuré (lages av ca en neve jordbær som knuses til puré med for eksempel en stavmikser)
2 ss kakemel
Litt rød eller rosa farge (valgfritt)
1-2 ss kakao
4 ss H-melk

*500 g hvetemel iblandet 2 ss Maizena (les mer om det i denne oppskriften)

Bland eggehvitene og ca 0,6 dl av melken i en bolle eller litermål og bland godt. Sett til side.

Hell de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle og bland i ca 30 sekunder på lav fart.

Tilsett smør og resten av melken og miks på lav fart til alt har blandet seg. Øk til medium fart og miks i ca ett minutt. Husk å skrape sidene av bollen så alt blir med. Tilsett eggehviteblandingen i tre omganger, miks i ca et halvt minutt (på medium fart) etter hver omgang.

Del røren i 3 like deler (det er lurt å bruke vekt).

Del 1 vaniljekake:
Tilsett 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker om du vil)
Del 2 jordbærkake:
Tilsett 4 ss jordbær puré + ca 2 ss kakemel og evt litt rosa eller rød farge
Del 3 sjokoladekake:
Tilsett 2 ss bakekakao + ca 4 ss H-melk

Jordbær- og sjokoladekakerøren skal ha samme konsistens som vaniljekaken, det er derfor mel- og melkmengden er oppgitt med omtrentlige mål.

Hell kakerørene i 3 stk 20 cm springformer.

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25-30 minutter.

Legg de ferdigstekte kakebunnene oppned på en rist og avkjøl helt før kaken fylles.

 

Smørkrem

200 g usaltet helt mykt smør
300-400 g melis
2 ss melk

1 ts vaniljeekstrakt
4 ss jordbærpuré (lages av ca en neve jordbær som knuses til puré med for eksempel en stavmikser)

Visp helt mykt smør i en kjøkkenmaskin (eller elektrisk håndmikser) på medium hastighet til det er hvitt og luftig (ca 5  minutter).

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt på lav hastighet

Skru opp hastigheten igjen og visp kremen i 5-6 minutter til den har en veldig lett og luftig konsistens.

Juster evt med melk og melis.

Vaniljesmørkrem:
Tilsett ca 1-2 ts vaniljeekstrakt i halvparten av kremen.
Jordbærsmørkrem:
Tilsett ca 2 ss jordbærpuré i halvparten av kremen.

Du kan også lage sjokoladesmørkrem av en del av smørkremen. Kombiner etter smak.

Legg sjokoladekakelaget nederst og dekk med vaniljesmørkrem, smør et tynt lag jordbærpuré over og under jordbærkakelaget og legg på vaniljesmørkrem. Legg vaniljekaken øverst. Dekk kaken med jordbærsmørkrem (eller sjokolade, evt begge deler, om du vil). Trekk evt kaken med mmf.

Kaken er best og mykest når den er romtemperert.

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar