Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Appelsin- og blåbærkake med Mascarpone Frosting | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Appelsin- og blåbærkake med Mascarpone Frosting

Appelsin- og blåbærkake med Mascarpone Frosting

Plutselig har dagene og ukene siden julen (og siste blogginnlegg) gått, men nå er jeg tilbake igjen etter både rolige dager og mindre rolige dager med stor vannlekkasje i huset. Ja, for før jul flommet det over av vann her i huset, fra andre etasje til første. Kjøkkenet vårt er blant annet rammet og vi mangler deler av gulv, tak og vegger hist og her i huset, men det blir deilig når alt kommer på plass igjen. Vi har ikke de beste bakeforholdene med andre ord, men baking har det likevel blitt, og årets første oppskrift er en Appelsin- og blåbærkake med mascarpone frosting.

Kaken er basert på en «white cake» (altså en kake med eggehviter og ikke plommer) og melet som brukes er såkalt kakemel (hvetemel iblandet maismel. Du kan lese mer om det i denne oppskriften). Dette gir kaken en veldig myk og luftig konsistens.

Her er oppskriften:

Appelsinkake

5,5 dl kakemel
3 ts bakepulver
3 dl kefir
4 store eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
3,5 dl sukker
Finrevet appelsinskall fra 1 appelsin
120 g mykt smør
Litt oransj pastafarge (valgfritt)

Sikt sammen kakemel og bakepulver i en bolle. Sett til side

Bland kefir, eggehviter og vaniljeekstrakt i en bolle. Sett til side.

Bland sukker og appelsinskall i en miksebolle og bland/klem sammen med fingrene til sukkeret får en ordentlig lukt av appelsin. Tilsett smør og miks på medium fart i 3 minutter til blandingen er hvit og luftig.

Tilsett 1/3 av melblandingen, deretter halvparten av egg- og melkblandingen vekselsvis med melblandingen. Avslutt med mel. Tilsett evt pastafarge. Bland godt.

Hell røren i to 20 cm kakeformer (tilpass steketiden om du bruker andre størrelser) og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30-35 minutter (sjekk med kakepinne).

Denne kaken har jeg  fyllt med mascarponekrem og blåbærsyltetøy. Blåbær i kombinasjon med appelsin er helt fantastisk, faktisk så nydelig at neste gang jeg lager denne kaken kommer jeg til å ha blåbærsyltetøy mellom alle lagene og mascarponekremen bare utenpå kaken, men her er det smak og behag. Her er iallefall oppskriften på deilig mascarponekrem:

Mascarponekrem

3 dl kremfløte
250 g mascarpone
1 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt

Ca 4 ss blåbærsyltetøy
Ca 125 g friske blåbær til pynt

Visp fløten til krem (ikke for mye, da blir blandingen kornete).

Visp resten av ingrediensene sammen så de blir godt blandet.

Tilsett deretter osteblandingen i den vispede kremen. Bruk evt vispen forsiktig for å blande det godt.

Del hver kakebunn i to og legg mascarponekrem mellom det øverste og nederste laget, i midten legger du blåbærsyltetøy (evt kan du legge blåbærsyltetøy mellom alle lagene). Dekk kaken med et tynt lag mascarponekrem og la det være nok krem igjen til et lag til. Sett kaken litt i fryseren til kremen stivner, ta den deretter opp og legg på det andre laget med krem. Dette er for å slippe at det blir synlige smuler i frostingen.

Pynt med friske blåbær.

Tips: Du kan også bytte ut appelsinen med sitron (bruk da ca 1,5-2 stykker).

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

 

 

Legg igjen en kommentar