Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Sjokolade Funfetti Cupcakes | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Sjokolade Funfetti Cupcakes

Sjokolade Funfetti Cupcakes

Det er ikke mye som slår sjokolade cupcakes, spesielt disse, de er både myke og utrolig gode. Leker du litt med pynten blir de i tillegg gøy å spise. Disse slår an både hos store og små, både i smak og utseende.

Den myke konsistensen kommer blant annet av at melet som brukes i denne oppskriften er såkalt kakemel, som er hvetemel tilsatt maismel (Maizena). Dette er enkelt å lage selv, du blander bare 0,5 kg hvetemel med 2 ss maismel. Sikt det sammen ca 5 ganger for å blande det godt og få mye luft i melet. Kakemel kan også byttes ut med vanlig hvetemel, men da blir bakverket litt mindre luftig.

Denne oppskriften er nok til ca 24 cupcakes:

Sjokolade Cupcakes

175 g mykt usaltet smør
2,75 dl sukker
3 egg
2,75 dl kakemel
1 dl mørk kakao/bakekakao
0,75 ts bakepulver
0,25 ts natron
0,25 ts salt
1,5 dl kefir/surmelk
1 dl vann (eller kaffe om du liker det)
0,75 ts vaniljeekstrakt
50 g mørk kokesjokolade (smeltet)

Bland kakemel, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Bland kefir, vann (eller kaffe) og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Visp smør og sukker hvitt og luftig, husk å skrape kantene for å få med alt.
Tilsett ett og ett egg, bland godt mellom hvert egg.
Tilsett deretter melblandingen og kefirblandingen vekselsvis i røren. Begynn og avslutt med melblandingen.
Vend deretter inn smeltet kokesjokolade.

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 16 minutter.

Synes du denne oppskriften virker kjent? Da har du helt rett, jeg har laget en kake med samme grunnoppskrift, den finner du her.

Disse cupcakesene er toppet med en helt nydelig og hvit vaniljesmørkrem. Den har en veldig lett og luftig konsistens, som du får ved å vispe smøret lenge og vel. Sånn gjør du det:

Vaniljesmørkrem

200 g usaltet helt mykt smør
300 g melis
2 ss melk
ca 1 vaniljestang eller 1-2 ts vaniljeekstrakt (evt vaniljesukker om du ønsker)

Visp helt mykt smør i en kjøkkenmaskin (eller elektrisk håndmikser) på medium hastighet til det er hvitt og luftig (ca 8-10 minutter).
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt på lav hastighet
Skru opp hastigheten igjen og visp kremen i 5-6 minutter til den har en veldig lett og luftig konsistens.
Hvis du vil ha en enda søtere krem eller kremen har blitt litt for fast kan du justere det med melk og melis.

 

Sprøyt kremen på avkjølte cupcakes og sett de kjølig til kremen stivner.

Smelt 100-200 gram sjokolade i en varmebestandig bolle over vannbad. Pass på så det ikke kommer en eneste dråpe vann i sjokoladen, det vil gjøre den kornete. Synes du sjokoladen blir for tyktflytende, kan du tilsette litt delfiafett .

Avkjøl sjokoladen før du heller litt over hver cupcake. Her er det viktig at smørkremen har stivnet og at sjokoladen ikke er varm, ellers vil smørkremen falle sammen.

Dryss over kakestrø (funfetti) på sjokoladen før den stivner og topp det hele med et coctailbær eller kirsebær.

Mmm, nam!

Enjoy!

Følg gjerne Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

 

2 kommentarer

  1. Camilla - 24. mars 2013

    Disse lagde jeg til bursdagen til Thomas i helga, Ellen – de var utrolig luftig og deilige! Også en veldig god anledning for å reklamere for denne fantastiske bloggen din =)

Legg igjen en kommentar