Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Pepperkake-kake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Pepperkake-kake

Pepperkake-kake

Vi er ikke mange dagene inne i Desember, så det er kanskje litt tidlig å komme med en kake som sier «merry christmas.» Men siden mange allerede er i gang med pepperkakebakingen og dette er en pepperkake-kake, lar jeg det stå til 😉

Kaken er en deilig myk krydderkake med «pepperkake-krydder»: kanel, ingefær og nellik. Det lukter ordentlig jul når denne kaken står i ovnen. Kaken er veldig enkel å lage, den inneholder ikke egg og er holdbar i flere dager. Jeg har dekket og fylt kaken med swiss meringue buttercream frosting, som er min store favorittfrosting for tiden, men den passer også utmerket med kremostfrosting eller bare et lite dryss melis, som er kjempefine alternativer om du ikke vil eller kan bruke egg. Jeg lagde kaken i to 20 cm former og delte hver bunn i to, slik at jeg fikk en kake i fire lag, men den kan også lages kjapt og enkelt i en langpanne.

Her er oppskriften:

Pepperkake-kake

100 g smør
5 dl kulturmelk (ikke skummet) eller kefir
3 dl sukker
2 ts malt kanel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt nellik
1 ss natron
6,25 dl hvetemel

Smelt smør og bland det med kulturmelken.
Tilsett sukker, krydder og natron og bland godt.
Tilsett hvetemelet.

Hell røren i to smurte 20 cm springformer (eller en langpanne på ca 30×40 cm) og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
Sjekk med en kakenål underveis om den er ferdig.

 

Swiss Meringue Buttercream Frosting

4 store eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
180 g usaltet smør

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall.
Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen.
Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette tar ca 15 minutter.

Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen. (Her er det viktig at marengsen ikke er varm at smøret smelter eller at smøret har stått for lenge på kjøkkenbenken og blitt for mykt (en time er nok), da vil kremen skille seg. Og bekymre deg ikke om de ser ut som blandingen har skilt seg, det ser gjerne sånn ut like før den er ferdig. Vend til slutt inn vaniljeekstrakt.

 

Når kaken er avkjølt, kan du fylle den med ca halvparten av kremen og dekke den med resten. Jeg har pyntet kaken med kakestrø formet som stjerner og satt candy canes på sidene. Vimpelen på toppen har jeg laget selv.

Oppbevar kaken kjølig, men ta den fram minst en time før servering slik at den blir god og myk.

Enjoy!

Husk at du også kan følge Kakefabrikken på:

Facebook          Instagram          Pinterest          Twitter

 

Legg igjen en kommentar