Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Ostekake med gelélokk | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

Det er litt sånn når man finner en god oppskrift så holder man seg gjerne til den. Dette er en sånn oppskrift. Denne oppskriften fikk jeg av en tante for mange år siden og siden har jeg laget den mange mange ganger. Opprinnelig lagde hun kaken med sitronsmak i kremen og toppet den med kiwi. Etterhvert har jeg prøvd meg fram med ulike smaker og funnet mine favoritter. Den ene er bringebær og den andre er appelsin, men her er det bare å finne sin egen favoritt. Bringebærvarianten har jeg tidligere lagt ut som minikaker med oreobunn. Her er appelsinvarianten:

Kjeksbunn

200 g Digestive kjeks
100 g smeltet smør

Knus kjeksene til pulver (dette kan gjøres med alt fra kjevle til food processor).
Smelt smøret og bland det i kjekssmulene.
Fordel kjekssmulene i en springform (24-28 cm)
Avkjøl i kjøleskap.

Kremen

1 pakke appelsingelé (pulver)
1 pakke Philadelphia
1 pakke rømme (gjerne seterrømme)
100 g melis
1 boks (3 dl) kremfløte

1 pakke appelsingelé til pynt

Lag appelsingelé med halv mengde vann og sett til avkjøling.
Bland Philadelphia, rømme og melis godt sammen i en bolle.
Visk kremfløte til krem (ikke overvisp).
Bland den avkjølte geléen med blandingen av Philadelphia, rømme og melis. Vend inn kremen.

Hell kremen på avkjølt bunn og sett kjølig til det stivner.

Lag appelsingelé etter anvisning på pakken, avkjøl og hell over kaken når kremen har stivnet. Sett tilbake i kjøleskapet til geléen har stivnet

Kaken er veldig holdbar og kan godt lages både 1 og 2 dager i forveien.

Enjoy!

Hvilken smak er din favoritt? Fortell gjerne på kommentarfeltet under :-)

Kakefabrikken på:

Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

 

 

9 kommentarer

 1. Trine - 30. april 2013

  Tusen takk for at du deler oppskrift – denne var lett å lage, og veldig lett å like, hehe.
  Bringebær ble testet denne gang, nydelig!

 2. Anita - 16. mai 2013

  Den perfekte 17.mai-kaken. :) Lett å lage, og deilig med sitronsmak.
  Når det kommer til bunnen, valgte jeg å ta 300g Bixit kjeks og 150g smør. Passet litt bedre til 25 cm kakeformen min.

 3. Linda - 26. mai 2013

  Hei. Denne kaken ble en stor favoritt her 😀 Og så utrolig lett å lage! Jeg prøvde på opp-ned varianten. Skal lage den vanlig denne gangen, men har da et spm. I springformbunnen, legger du da bakepapir? Eller lager du den rett på bunnen og serverer den på den? Jeg er så redd bunnen skal gå i stykker….

  • Kakefabrikken - 26. mai 2013

   Hei Linda :-) Kjempehyggelig at dere likte kaken. Jeg legger alltid bakepapir i bunnen av formen også forsøker jeg å skjule det så godt jeg kan når jeg setter kaken på fatet. Har aldri tatt sjansen på å prøve å fjerne papiret. Tips: Legg friske bær/frukt rundt kanten 😉 Lykke til.

 4. Anne - 21. desember 2013

  Kan man bruke oreo kjeks I stedet?

 5. Anne - 5. januar 2014

  Jeg brukte to deler Oreo og en del Digestive. Det ble utrolig godt sammen med appelsinsmaken i resten av kaka. Takk for oppskrift.

Legg igjen en kommentar