Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Easy Peasy Langpanne Sjokoladekake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Easy Peasy Langpanne Sjokoladekake

Easy Peasy Langpanne Sjokoladekake

Desember er rett rundt hjørnet, og for mange betyr det både skole- og barnehageavslutninger, og med det følger gjerne kakebaking til kakebord. Er du en av de som ser nervøst en annen vei når det spørres etter frivillige bakere? Frykt ikke, med denne oppskriften slipper du å gjøre det mer. Denne røren hiver du ihop på maks 10 minutter og resultatet blir en saftig og mild sjokoladekake som kommer til å falle i smak hos både barn og voksne. Ønsker du en mer voksen smak kan du tilsette ca 4 ss kaffe i røren.

Denne oppskriften føyer seg inn i rekken blant de andre enkle oppskriftene jeg har lagt ut. Easy Peasy Chocolate Cupcakes og Easy Peasy Vanilla Cupcakes er to av de aller mest besøkte oppskriftene her på bloggen, og her kommer altså langpanne sjokoladekakevarianten, som er samme oppskrift som sjokolade cupcakesene. Oppskriften er også uten egg:

Easy Peasy Sjokolade Langpannekake

150 g smør
5 dl kefir
300 g sukker
1 ss natron
2-3 ss kakao
400 g hvetemel

Evt 4 ss kaffe

Smelt smøret, avkjøl litt og bland med kefir (og evt kaffe).
Tilsett sukker, natron og kakao og bland godt
Rør inn hvetemel.

Stekes i en smurt eller bakepapirkledd langpanne på ca 20×30 cm midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.

Glasur

50 g smør
50 g kokesjokolade
1-2 ss vaniljesukker
4 ss vann (eller kaffe)
200 g melis

Kokosmasse, hakket sjokolade, kakestrø eller annen pynt.

Smelt smøret.
Del kokesjokoladen i mindre biter og tilsett. Rør til den smelter.
Tilsett vann.
Sikt vaniljesukker og melis og bland det godt inn.

Smør glasuren over lunken kake.
Pynt før glasuren stivner.

Favoritten min som pynt er kokosmasse, men på kaken på bildet har jeg brukt hakkede mørke og lyse sjokoladeknapper og strødd over med melis. Til alt overmål har jeg sprøytet på en liten topp av smørkrem i tillegg som var til overs fra et annet bakeprosjekt. Oppskriften på den ligger her.

Enjoy!

Kakefabrikken på:

Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

 

10 kommentarer

 1. Elisabeth - 13. mars 2013

  Dette er min favoritt langpannekake. Saftig, ikke tørr og kjedelig som langpannekakene var før i tiden

  • Kakefabrikken - 14. mars 2013

   Takk for det, Elisabeth :-) Jeg plagdes lenge med langpanne sjokolade før jeg fant denne oppskriften. Andre oppskrifter ble rett og slett ikke saftige nok. Etter å ha kommet fram til denne har jeg sverget til den. Den er også en av de mest poplulære oppskriftene på bloggen og blant mine venner :-)

 2. Charlotte - 12. mai 2013

  Denne var helt super!
  Laget den til bursdagen til mamma i helgen.
  Den ble godt mottatt! Fy for en god og saftig kake! Blir vanskelig å spise langpanne andre steder nå. :)
  Takk for flott oppskrift!

 3. Cecilie G - 18. mai 2013

  Utrolig god kake !!! Anbefales og blir min faste langpannesjokladekake fra nå av : )
  Synes bloggen din og kakene dine er utrolig flotte !!

 4. Sonia - 26. mai 2013

  Den fikk jeg lyst til å prøve! Har prøvd mange sjokoladekaker, men føler at de ikke er helt på topp. Jeg lurte på om glasuren, skal jeg ta kokesjokoladen i smøret?

  Takk på forhånd

 5. Ins Larina - 22. september 2013

  Tusen takk for super oppskrift!
  Jeg bakte denne igår og lagde nesten dobbel oppskrift siden formen min er endel større enn den i oppskriften.
  Jeg fikk masse skryt over hvor god og saftig den var, og det er nesten ingenting igjen av den idag 😉
  Denne blir min faste langpannekake også fra nå av! 😀

Legg igjen en kommentar