Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 German Chocolate Cake til Farsdagen | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

German Chocolate Cake til Farsdagen

German Chocolate Cake til Farsdagen

Kakedager er gode dager her i huset, og helgens farsdag var inget unntak. Denne farsdagen var den første for mannen min, og han ønsket seg ubeskjedent hjemmelaget kjøttsuppe til middag og mørk sjokoladekake til dessert. Og det mannen ville ha, det skulle mannen få, vel vitende om at han selvfølgelig ble nødt til å prøve en ny oppskrift. Skjønt, det er ikke bare lett å lage kake til han. Han liker best tradisjonelle kaker (den første kaken jeg bakte til han var en romkake..) og han liker de ikke for fudgy (brownies).

Siden han er glad i kokos i kombinasjon med sjokolade(kake), bestemte jeg meg for at det var den veien jeg skulle gå, så jeg lagde en variant av German Chocolate Cake etter inspirasjon fra denne kaken:

German Chocolate Cake

250 g mykt usaltet smør
5,5 dl sukker
5 store egg
5,5 dl kakemel*
2 dl mørk kakao/bakekakao
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,75 ts salt
3 dl kefir/surmelk
2 dl vann (eller kaffe)
1,5 ts vaniljeekstrakt
100 g mørk kokesjokolade (smeltet)

*Kakemel er hvetemel iblandet Maizena (maismel). Dette lager du enkelt selv: 0,5 kg hvetemel blandes med 2 ss (30 g) Maizena. Sikt dette sammen noen ganger slik at melet blir godt blandet og får mye luft i seg. Fordelen med kakemel er at det gir lettere og luftigere kaker fordi protein/glutenivået i melet minskes. Kakemel kan også brukes istedetfor hvetemel i andre oppskrifter hvor man ønsker lettere og luftigere bakst (ikke gjærdeig). Har du ikke Maizena for hånden kan du også bruke vanlig hvetemel.

Bland kakemel, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Bland kefir, vann (eller kaffe om du liker det) og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Visp smør og sukker hvitt og luftig, husk å skrape kantene for å få med alt.
Tilsett ett og ett egg, bland godt mellom hvert egg.
Tilsett deretter melblandingen og kefirblandingen vekselsvis i røren. Begynn og avslutt med melblandingen.
Vend deretter inn smeltet** kokesjokolade.

 

**Tips til smelting av sjokolade: Det er veldig viktig at det ikke kommer noe fukt i sjokoladen som skal smeltes, én eneste dråpe kan gjøre om sjokoladen til en kornete grøt. Når jeg smelter sjokolade, har jeg den i en glassbolle og setter den over en kasserolle med oppkokt vann og lar den stå der til sjokoladen har smeltet.

Det blir mye røre av denne oppskriften, slik at du faktisk kan lage to kaker av samme størrelse jeg lagde. Da kan du f.eks fryse ned en til å ha på lur om du får uventet besøk (du kan faktisk fryse ned denne kaken med kremen på) eller du kan lage noen cupcakes i tillegg. Du kan selvfølgelig lage én stor kake også, som oppskriften opprinnelig er til. (Den er egentlig til tre lag med 20 cm bunner). Bare husk å tilpasse steketiden. Selv har jeg en forkjærlighet for de litt mindre kakene.

Steking: Jeg brukte halvparten av denne røren og stekte  i to 20 cm springformer i ca 35 minutter midt i ovnen (jeg stekte de hver for seg). Resten av røren lagde jeg cupcakes av. De stekte jeg midt i ovnen på 180 grader i ca 16 minutter. Det var nok til 24 stk.

En tradisjonell German Chocolate Cake fylles med en seig blanding av kondensert melk, kokosflak og pekannøtter. Selv brukte jeg Swiss Meringue Buttercrem Frosting, som jeg tror må være min favorittfrosting. Den lages på denne måten:

Swiss Meringue Buttercrem Frosting

4 store eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
180 g usaltet smør

Evt en håndfull kirsebær
eller andre bær.
Kokosmasse

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall.
Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen.
Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette tar ca 15 minutter.

Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen. (Her er det viktig at marengsen ikke er varm at smøret smelter eller at smøret har stått for lenge på kjøkkenbenken og blitt for mykt (en time er nok), da vil kremen skille seg. Og bekymre deg ikke om de ser ut som blandingen har skilt seg, det ser gjerne sånn ut like før den er ferdig. Vend til slutt inn vaniljeekstrakt.

 

Hvis kremen faktisk skiller seg kan den settes kaldt en stund for så å fortsette vispingen. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes.

Legg halvparten av kremen mellom de to kakebunene. Bland evt inn litt kokosmasse.
Stikk evt noen kirsebær eller andre bær i kremen.
Dekk kaken med kokosmasse.

Denne kaken ble så god at jeg snek meg til et ekstra stykke mens mannen så en annen vei 😉 Selv var han strålende fornøyd.

PS! German Chocolate Cake har ingenting med Tyskland å gjøre, selv om de sikkert ikke hadde hatt noe imot å ta æren for det, navnet kommer fra en amerikansk sjokolade med navn Baker’s German Chocolate.

Enjoy!

4 kommentarer

 1. Linda - 27. april 2013

  Maizena mel er det det samme som maizena stivelse?

 2. Ingrid - 2. mai 2013

  Hei. Denne ser råstilig ut og antaglig knall god. Men kakemel; du skriver 0,5 kg hvetemel blandes med 2 ss maizena. Men totalt skal det være 5,5 kg kakemel i oppskriften, skal man da gange opp maizena med 11? Da blir det jo 22 ss maizena – kan umulig stemme! :) Blandes bare den halve kg kakemel med 5 kg hvetemel og ikke mer maizena? Kanskje dumt spørsmål, men jeg er ingen kakebaker – bare prøver meg innimellom. :)

  • Kakefabrikken - 3. mai 2013

   Hei Ingrid :-) Beklager om det er uklart. 0,5 kg hvetemel og 2 ss maizena er bare oppskriften på kakemel. Krever en oppskrift mer kakemel, må man bare lage mer. Hvis det bare er litt mer enn 0,5 kg kakemel i en oppskrift, hadde jeg bare brukt 2 ss maizena og resten hvetemel. Kakemel kan også byttes ut med vanlig hvetemel. Fordelen med kakemel er at det gir en luftigere og lettere bakst, så det kan benyttes i alle typer kaker (ikke gjærbakst).

Legg igjen en kommentar