Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Marsipankake til en bursdagsgutt | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Marsipankake til en bursdagsgutt

Marsipankake til en bursdagsgutt

I helgen var jeg så heldig at jeg fikk lage bursdagskake til en gutt som fylte ett år. Foreldrene ønsket at det skulle være marsipankake og at den skulle inneholde lyseblått. I tillegg måtte den være uten egg på grunn av allergi. Jeg har en oppskrift uten egg som jeg har brukt flere ganger tidligere med stort hell, så da var valget av oppskrift enkelt.

Kakebunn:

125 g smør
5 dl kefir
300 g sukker
1 ss natron
2 ts vaniljeekstrakt
400 g hvetemel

Smelt smøret og avkjøl.
Bland kefir, sukker, vaniljesukker og natron.
Tilsett hvetemel.
Rør inn smøret.

Hell røren i en smurt springform på 24 cm og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 45-50 min. Hvis kaken begynner å bli brun under stekingen, kan du flytte den ett hakk lenger ned i ovnen og/eller legge aluminiumsfolie over.

Normalt ville jeg stekt denne kaken i 3 omganger, men jeg ønsket skjæreflatene man får når man deler et sukkerbrød i flere lag for å få jordbærsausen jeg hadde mellom lagene til å trekke mer inn i selve kaken. Ellers kan jeg anbefale å steke kaken i 2 eller 3 omganger, avhengig av hvor mange lag man ønsker.

I tillegg til jordbærsaus hadde jeg vispet krem som fyll mellom lagene i denne kaken, som i denne kaken.

Kaken er trukket med hvit marsipan og pyntet med marsipan som jeg har farget selv. Flaggdekorasjonen på toppen er også laget av meg.

Selv om denne kaken er laget uten egg er den utrolig saftig og god på smak. Tilbakemeldingene var svært gode, og mange kunne ikke tro at den var laget uten egg. Og det fine er at man trenger ikke bruke spesielle ingredienser for å få til en kake uten egg, det er faktisk veldig enkelt. Ønsker du å bruke sukkerbrød istedetfor finner du oppskriften på det her.

 

I tillegg til kake lagde jeg også sjokoladecupcakes til bursdagen, også disse uten egg. Disse ble pyntet med hvite non pareils og cupcake toppers som jeg har laget selv. Oppskriften på disse finner du her.

Enjoy!

4 kommentarer

 1. Elin - 19. november 2012

  Kjære Ellen!
  Først og fremst tusen takk for at du ville ta på deg utfordringen med å lage marsipankake uten egg til Adrians 1.års dag!!
  Den smakte fantastisk godt, og selv marsipankake-elskere som min kjære og min svigermor syntes faktisk at denne var bedre enn de marsipankakene de har spist tidligere. Sitat: «Saftigere og mer smak» :-) Svigermor var meget interessert i oppskrift, så jeg skal tipse henne om bloggen!!
  Ikke minst var den superfin, og vimplen har fått plass på rommet hans! :-)
  Personlig er jeg herved blitt «avhengig», så det dukker nok opp en bestilling til en annen anledning. 😉 hehe.
  Klem fra Elin.

  • admin - 21. november 2012

   Hei Elin. Så utrolig hyggelig tilbakemelding, det setter jeg veldig stor pris på :-) Jeg synes det var kjempegøy å lage denne kaken til Adrian og jeg baker gjerne til dere igjen :-) Jeg tagger forresten alt jeg baker uten egg, så om du f.eks trykker på taggen under denne kaken får du fram alle oppskrifter jeg har lagt ut uten egg 😉 Stor klem.

 2. SILJE KRISTIANSEN - 30. mai 2013

  Hei. Så fin kake, tenkte å prøve denne oppskriften til min gutt som ikke tåler egg:) Hvordan lagget du flaggdekor. Og marsipan? er den uten egg? vh silje

  • Kakefabrikken - 4. juni 2013

   Hei og takk for det :-) Flaggdekoren har jeg laget enkelt med designpapir, lim, hyssing og grillpinner 😉 Marsipanen jeg har brukt er uten egg, men kunne inneholde spor av egg (og noe mer), det var OK for de som skulle ha det. Lykke til.

Legg igjen en kommentar