Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Black Lady Cupcakes | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Black Lady Cupcakes

Black Lady Cupcakes

Vi er så heldige at vi har en tilsynelatende utømmelig bjørnebærkilde voksende oppover husveggen. Bjørnebærbusken vår produserer store mengder bær hver sommer  og den gir seg ikke før langt utpå høsten. Jeg synes bjørnebær er nydelige og allsidige bær, også er de fascinerende i tillegg, nesten som et svart bringebær.

Oppskriften dere skal få av meg i dag er mørke sjokoladecupcakes med bjørnebærsaus i tillegg til bjørnebær/vaniljeyoghurt (fra Yoplait), som gjør cupcakesene saftige. Jeg har toppet de med en lett angel feather icing, som underbygger den fruktige sjokoladesmaken i cupcakesene. Jeg har kalt de Black Lady Cupcakes fordi kakene er elegante og nesten svarte av all den mørke bakekakaoen.

Start med å lage bjørnebærsausen.

Bjørnebærsaus

25o g bjørnebær (frosne går helt fint)
1 dl vann
50 g sukker

Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok på medium varme i ca 10 minutter. Avkjøl litt.
Press blandingen gjennom en sil med baksiden av en sleiv, slikkepott eller lignende for å fjerne steinene.
Oppskriften gir ca 2,5 dl ferdig saus.

Chocolate Blackberry Cupcakes

1 egg
1 dl bjørnebærsaus
1 beger (1,25 dl) bjørnebær- og vaniljeyoghurt
0,75 dl nøytral olje
200 g sukker
65 g bakekakao
3/4 ts natron
1/4 ts bakepulver
100 g hvetemel

Bland bjørnebærsaus, yoghurt og nøytal olje i en bolle.
Bland sukker, bakekakao, natron og bakepulver i en annen bolle.
Visp egget med en kjøkkenmaskin på høy fart i 2 minutter.
Reduser farten til medium og tilsett de flytende ingrediensene.
Tilsett deretter sukkerblandingen og bland alt godt sammen.
Ta bollen av maskinen, sikt hvetemelet og vend det inn i blandingen.

Fyll muffinsformer ca 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter (minicupcakes tar ca 18 minutter).
Oppskriften er nok til ca 12 cupcakes (evt ca 24 minicupcakes).

Tips! Hvis du vil ha ekstra fine cupcakes kan du sile yoghurten gjennom en sil for å fjerne steiner og hele bær før du tilsetter den.

Angel Feather Icing

2 romtempererte eggehviter
170 g sukker
0,5 dl glukose
2 ss vann
1 ts sitronjuice
2 ts vaniljeekstrakt

Hell alle ingrediensene bortsett fra vaniljeekstrakten i en varmebestandig bolle (glass eller metall) og sett det over en kasserolle med kokende vann (bollen må være større enn kasserollen).
Visp med en håndmikser til sukkeret smelter (ca 65 grader) og blandingen begynner å tykne (ca 10 minutter).
Ta deretter bollen av kasserollen og visp videre i en kjøkkenmaskin (eller videre med håndmikseren om du ikke har) til blandingen er avkjølt/avkjølt.
Vend inn vaniljeekstrakten.

Nå skal du sitte igjen med en nydelig seig, marengsaktig søt frosting.
Sprøyt over avkjølte cupcakes.

 

Jeg liker å pynte kaker slik at de gir et lite hint om hva de inneholder, derfor har pyntet med et enkelt bjørnebær. Et annet forslag er svarte sukkerperler. Man kan også helle bjørnebærsaus over frostingen.

Enjoy!

Likte du disse, vil jeg også anbefale disse.
PS! Bjørnebærsaus passer også utmerket på blant annet vaniljeiskrem.

3 kommentarer

  1. Silje - 20. mars 2013

    Dette så utrolig godt ut!
    Går det an å fryse Black Lady Cupcakes med frostingen? Eller fryses hver for seg?

Legg igjen en kommentar