Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Halloween Whoopies | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Halloween Whoopies

Halloween Whoopies

Først av alt må jeg bare minne om den fine lille give awayen jeg har på bloggen akkurat nå, den består blant annet av mine favorittbakekopper og hjerteformede utstikkere. Bli med, bli med :-) Så over til dagens bakverk:

Nå er det snart Halloween, en  elsket og hatet tradisjon adoptert fra Amerika. Egentlig er det en katolsk minnefest for helgener og martyrer, men det viktigste for barn er spørsmålet om knask eller knep. For meg er det en gylden mulighet til å lage bakverk i svart og oransj. Whoopie Pies er genialt til formålet, enkle å lage, smaker godt og er smått og enkelt å holde for små hender. Her er oppskriften:

Halloween Whoopies

125 g mykt smør
125 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
Oransj og svart pastafarge

Husk at alle ingrediensene må være romtempererte.

Visp smør og sukker luftig (ca 4-5 minutter).
Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg.
Bland hvetemel med bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett melblandingen og melken annenhver gang i flere omganger. Start og avslutt med melblandingen.
Tilsett pastafarge. Husk å bruke nok så fargene ikke blir blasse, men vær oppmerksom på at når du heller svartfarge i røra vil den se grå ut, men den blir svart når den stekes. Det kan være smart å steke en prøvekake, så er du sikker på at fargen blir som du vil ha den.

Bruk en sprøytepose (eller to teskjeer) og lag små rundinger med med røre på en bakepapirkledd ovnsform (evt silikonmatte for whoopie pies). Jeg liker mine whoopies ganske små, så mine rundinger med røre er ca 3 cm i diameter. Med den størrelsen får jeg ca 30 (60 rundinger med røre) hele whoopies av denne røren. Steketiden avhenger av størrelsen på whoopiesene. Mine små steker jeg på 180 grader i ca 6 min. Lages de større blir steketiden litt lengre. Du kjenner at de er ferdige når de er «spenstige/svampaktige» når du kjenner på toppen av de.

Mulighetene er mange når man skal fylle whoopie pies, men noe av det vanligste og aller beste (synes jeg) er seig og søt Marshmallow Fluff fyll. Marshmallow Fluff finnes på velassorterte butikker. Får du ikke tak i det, kan du helt enkelt smelte en marshmallow (med en matbrenner eller grillelementet på komfyren) mellom to halvdeler. Oppskriften på Marshmallow Fluff fyll er som følger:

Marshmallow Fluff Filling

60 g mykt smør
4 ss melis
1 boks (213 g) Marshmallow Fluff

Rør smør og melis luftig (ca 5 min).
Vend inn Marshmallow Fluff.

Sprøyt en passe mengde fyll (ikke for mye, da vil det renne utover) på stekeflaten av en halvdel og legg deretter en annen matchende halvdel på.

 

Enjoy!

2 kommentarer

  1. Randi Anita - 23. oktober 2012

    Du e så utrule flink og kreativ Ellen 😉 <3

Legg igjen en kommentar