Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Vanilla Tomboy Cupcakes | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Vanilla Tomboy Cupcakes

Vanilla Tomboy Cupcakes

Jeg har ei venninne som ikke er spesielt glad i kaker og hun er heller ikke glad i å bake. Likevel har hun ligget nærmest søvnløs på grunn av disse cupcakesene, riktignok bringebærvarianten, og derfor har jeg hatt gleden av å lage disse til henne flere ganger nå. Selv om jeg synes kombinasjonen av mørk sjokolade og bringebær nærmest er uslåelig, synes jeg vaniljevarianten av disse cupcakesenen faktisk er like gode. Oppskriften er den samme som kaken med samme navn. 

Til ca 24 cupcakes trenger du:

200 g hvetemel
125 g (bake)kakao
1,5 ts natron
0,5 ts bakepulver
60 g kokesjokolade
2 dl kokende vann
2,5 dl surmelk*
0,5 ts vaniljeekstrakt
2 egg*
1,25 dl nøytral olje*
450 g sukker*RomtemperertSikt sammen mel og kakao (Ønsker du en ordentlig mørk sjokoladesmak anbefaler jeg bakekakao) og sett til side. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle og tøm det kokende vannet over. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling. Bland surmelk, vaniljeekstrakt og olje i en bolle og sett til side.Visp eggene med en kjøkkenmaskin på høy fart i ca 2 min. Reduser farten til medium og tilsett sjokoladeblandingen i eggene litt etter litt. Tilsett deretter de andre flytende ingrediensene, og så sukker blandet med natron og bakepulver. Visp til alt er godt blandet.Stopp kjøkkenmaskinen, ta av bollen og sikt i de tørre ingrediensene og vend de inn i røren med en slikkepott. Ikke rør mer enn at det akkurat blir blandet sammen. La klumpene være.

Press så røren gjennom en sil med en slikkepott eller lignende. Ikke vurder å utelate dette steget, det tar mindre enn fem minutter ekstra og det er nettopp dette som gjør denne kaken så luftig og fin i teksturen.

Fyll cupcakesformer ca 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 18 min.

Vanilla Swiss Meringue Buttercream Frosting

4 store eggehviter* (1 ekstra om de er små)
200 g sukker
250 g usaltet smør*
1 ss vaniljeekstrakt

*Romtemperert

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette tar ca 15 minutter. Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen. (Her er det viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter eller at smøret har stått for lenge på kjøkkenbenken og blitt for mykt (en time er nok), da vil kremen skille seg. Og bekymre deg ikke om de ser ut som blandingen har skilt seg, det ser gjerne sånn ut like før den er ferdi. Hvis kremen faktisk skulle skille seg kan den settes kaldt en stund for så å fortsette vispingen. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes).

 

Nå har du to valg: Se deg ferdig med kremen og fordele den på cupcakesene eller blande den med bringebærpuré.

 

Bringebærpuré

5 dl bringebær
2 ss vann
1 ss sukker

Kok opp bringebær, vann og sukker på medium varme. Rør godt mens det koker slik at bærene moses. Kok ca 10-15 minutter. Ta det deretter av platen og press puréen gjennom en sil for å fjerne frøene. Sett til avkjøling. Tilsett bringebærpuré etter smak, men pass på så frostingen ikke blir for tynn.

Enjoy!

1 kommentar

  1. Black Lady Cupcakes | Kakefabrikken - 3. november 2012

    […] du disse, vil jeg også anbefale disse. PS! Bjørnebærsaus passer også utmerket på blant annet vaniljeiskrem. Angel Feather […]

Legg igjen en kommentar