Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Oreo Ice Cream Dream Cake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Oreo Ice Cream Dream Cake

Oreo Ice Cream Dream Cake

Oreokjeks er utrolig populære, og det med rette. De er veldig allsidige og kan brukes til det aller meste når det kommer til baking, for eksempel til kakebunn som jeg har gjort her. Kakebunnen har jeg toppet med iskrem og en haug  andre godsaker, som til sammen blir en ordentlig  Oreo drømmeiskake.

Ideen til denne kaken fikk jeg herfra. Tilfeldighetene gjorde at jeg hadde laget intet mindre enn to typer hjemmelaget iskrem da jeg så denne oppskriften, så da fikk jeg med ett en visjon for denne iskaken, og det ballet bare på seg. Så resultatet ble en en oreo iskake med alt: vaniljeis og karamellis toppet med pisket krem, sjokoladesaus, karamellsaus, knuste oreos og mørk og lys sjokolade. Kombinasjonen er akkurat like herlig og mektig som den høres ut.

Du trenger ikke å lage to typer hjemmelaget iskrem for å lage denne kaken, du kan helt fint bruke den isen du liker best, og toppe med dine favoritter. Du kan gjøre denne kaken så enkel eller så fra bunnen av som du bare har tid til eller orker. Men lov meg en ting: lag karamellsausen fra bunnen av. Jeg trodde ikke jeg likte karamellsaus før jeg begynte å lage den selv. Den er veldig lett å lage og smaker så utrolig mye bedre enn den på flaske.

 

Jeg har laget denne kaken som porsjonskaker og brukt matringer for å stable den. Avhengig av størrelsen man bruker, holder det til ca 4-6 porsjoner. Bruker man muffinsformer blir det flere. Kaken kan også fint lages som én stor kake. Doble da mengden.

Her er oppskriften:

Kakebunn:

1 pakke Oreos (1 rull på 145 gram)
1 ss smør

Knus kjeksene. Jeg bruker å legge de i to fryseposer og rulle kjevla over til de er godt knuste, men du kan også bruke en foodprosessor eller annet. Ta av 1-2 ss av smulene for å bruke til pynt senere. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Pakk smulene godt sammen i bunnen av formen du bruker. Avhengig av størrelsen, kan du bruke 1-2 ss per porsjon. Til mine matringer følger det med en «stapper» som man kan trykke innholdet ned med. Men du kan også bruke hendene eller en skje, Bare pass på at blandingen blir tett pakket. Avkjøl.

 

Når kjeksbunnen er avkjølt, kan du begynne å fylle de med iskrem. Bruk ca to kuler per person (eller én om du bruker små former). Trykk iskremen jevnt utover. Om du bruker to typer iskrem, er det lurt å fylle med den ene typen først og la den sette seg litt i fryseren før du fyller i den andre typen. Når iskremen er fyllt i, setter du kakene tilbake i fryseren til de er ordentlig frosne igjen. Iskremen smelter litt når du holder på med den.

Mens kakene står i fryseren kan du lage den gode karamellsausen. Oppskriften er som følger:

Karamellsaus:

1 dl kremfløte
0,5 dl sukker
0,5 dl Lyle’s golden syrup (eller annen lys sirup)
50 g smør

Kok opp halvparten av smøret sammen med resten av ingrediensene i en kjele med tykk bunn. Kok blandingen på medium varme til den får en fyldig konsistens og gylden farge. Det tar ca 10-15 minutter. Rør inn resten av smøret når sausen er ferdigkokt og avkjøl. Bruk sausen romtemperert eller varm. Mmm, nam!

 

Når kakene er ordentlig frosne igjen, topper du med vispet krem (jeg brukte 1,5 dl kremfløte og 1 ss sukker), sjokoladesaus (jeg brukte fra flaske denne gangen), karamellsaus, oreosmulene du la til side til å begynne med og sjokoladebiter (jeg brukte mørke og lyse sjokoladeknapper). Så er det bare å nyte.

Vil du lage iskremen fra bunnen av, er dette oppskriftene jeg brukte (fra Eyvind og Jan Hellstrøms bok «Iskremfabrikken» med noen små modifikasjoner):

Vaniljeiskrem

4,5 dl H-melk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
200 g sukker
6 eggeplommer

Hell melk og fløte i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett både frøene og vaniljestangen i fløtemelken og kok opp. Når blandingen har kokt opp, tar du den av platen og lar den trekke under lokk mens du visper eggeplommer og sukker til eggedosis.

Ta vaniljestangen ut av fløtemelken og tilsett deretter fløtemelken i eggedosisen under omrøring. Hell så blandingen tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner (ca 80 grader). Avkjøl og hell deretter blandingen i en iskremmaskin.

Har du ikke iskremmaskin kan du sette den avkjølte blandingen direkte i fryseren, men rør da i den jevnlig (ca hver halvtime-time, helst med en elektrisk mikser) for å forhindre iskrystaller.

Karamelliskrem

150 g sukker
2 ss vann
3 dl kremfløte
4,5 dl melk
6 eggeplommer
50 g Lyle’s Golden Syrup

Hell sukker og vann i en tykkbunnet kjele og kok til lys karamell over medium varme. Pass på så blandingen ikke blir for mørk, da blir den bitter og du må begynne på nytt igjen. Vær også oppmerksom på at smeltet sukker blir svært varmt, så du må passe på så du ikke brenner deg.

Tilsett kremfløten. Blandingen kan begynne å boble når du gjør dette, så det er viktig med stor nok kasserolle. Det smeltede sukkeret vil stivne når du tilsetter fløten, men fortsett å røre, det smelter igjen. Tilsett deretter melken.

Visp sirup og eggeplommer til eggedosis og hell karamellmelken over eggedosisen under omrøring. Hell så blandingen tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner (ca 80 grader). Avkjøl og hell deretter blandingen i en iskremmaskin.

Har du ikke iskremmaskin kan du sette den avkjølte blandingen direkte i fryseren, men rør da i den jevnlig (ca hver halvtime-time, helst med en elektrisk mikser) for å forhindre iskrystaller.

Enjoy!

Klikk på bildene nedenfor for utskriftsvennlig versjon:


 

2 kommentarer

  1. Black Lady Cupcakes | Kakefabrikken - 3. november 2012

    […] du disse, vil jeg også anbefale disse. PS! Bjørnebærsaus passer også utmerket på blant annet vaniljeiskrem. Angel Feather IcingBjørnebærMørk […]

  2. Dark Chocolate Raspberry Cake | Kakefabrikken - 5. november 2012

    […] Ikke kast eggeplommene som blir til overs etter frostingen. Du kan bruke de til å lage iskrem/iskake, crème brûlée,  vaniljekrem gullkake eller hva med majones/aioli, pasta carbonara eller […]

Legg igjen en kommentar