Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Really Moist Banana Cake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Really Moist Banana Cake

Really Moist Banana Cake

Har du noen triste, brunflekkede og overmodne bananer liggende på kjøkkenet? Fortvil ikke, de kan bli til fantastiske kaker. Jeg har laget flere banankaker, men denne er favoritten. Til og med røren lukter sp godt, at du får lyst til å spise (drikke) det opp allerede da. Men ikke gjør det, la tålmodigheten senke seg, for denne kaken er verdt å vente på.

Denne kaken er en langpannekake og er veldig enkel å lage. Jeg har toppet den med Caramel Cream Cheese Frosting, som får den gode karamellsmaken sin fra HaPå, ja, helt ordinært Hamar Pålegg. Jeg skulle egentlig lage ordentlig Dulce de Leche til kremostfrostingen, men jeg hadde verken kondensert melk eller tre timer til rådighet, da var HaPå et veldig godt alterntiv.

 

Sånn lager du kaken:

3,5 dl moste godt modne bananer
(ca 4 store bananer)
2 ts sitronsaft
7 dl hvetemel
1,5 ts natron
0,25 ts salt
170 g mykt smør
5 dl sukker
3 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
3,5 dl surmelk

Mos bananer (for eksempel med en stavmikser), bland med sitronsaft i en bolle og sett til side.

Bland mel, natron og salt i en annen bolle og sett til side.

Visp smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin (ca 3-4 min.) Skrap kantene innimellom, så alt blir med.

Tilsett egg, ett og ett om gangen, og bland godt mellom hvert egg. Hell i vaniljeekstrakten.

Tilsett melblandingen vekselvis med surmelken, begynn og avslutt med melblandingen. Tilsett bananblandingen og visp til alt er godt blandet.

Hell røren i en smurt/bakepapirkledd langpanne (ca 25×40 cm) og stek på 135 grader i ca 45 min. (Tilpass steketiden ved andre langpannestørrelser og sjekk med en kakenål eller lignende om den er ferdig).

I følge originaloppskriften skal man legge  kaken direkte i dypfryser i 45 min. for å få en ordentlig saftig kake. Dette gjorde ikke jeg. Jeg hadde svigers på besøk da jeg lagde denne kaken og svigerfar (og mannen i huset forsåvidt) liker ikke de veldig myke kakene (Hvordan går det an?) så jeg droppet det steget. Kaken ble likevel veldig saftig og utrolig god.

 

Caramel Cream Cheese Frosting

200 g romtemperert Philadelphia
100 g romtemperert smør
1 ts vaniljeekstrakt
100 g melis
1 ss HaPå

Visp Philadelphia og smør godt sammen (ikke for lenge, da kan det skille seg og bli kornete). Tilsett vaniljeekstrakt, melis og HaPå og bland godt. Bre over kaken, enten i langpanne eller porsjonskaker. Topp med raspet mørk sjokolade.

Jeg stakk ut porsjonskaker med en utstikker og lagde minikaker i to etasjer med frosting og raspet mørk sjokolade innimellom. Nam, en fantastisk kombinasjon.

Enjoy!

Et annet godt tips for overmodne bananer er å fryse de ned og bruke til smoothie. Hva bruker du overmodne bananer til?

Klikk på bildet nedenfor for utskriftsvennlig versjon:

 

 

Legg igjen en kommentar