Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Luscious Peach Cupcakes | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Luscious Peach Cupcakes

Luscious Peach Cupcakes

Denne oppskriften komponerte jeg tidligere denne uka. Inspirasjonen fikk jeg fra alle de deilige ferskenene som er å finne i butikken nå. Jeg tenkte som så at de måtte passe ypperlig i cupcakes. Jeg hadde heldigvis rett, de ble nydelige og veldig saftige, og veldig enkle å lage. 

Ett av triksene for å få til et saftig bakverk er å tilsette surmelk, yoghurt, rømme eller lignende. Det er noe jeg ofte gjør og det har jeg gjort i denne oppskriften også. Jeg ønsket at disse cupcakesene skulle ha en ordentlig fyldig ferskensmak, så jeg brukte Biola fersken- og aprikosyoghurt.  (Yoghurt med bare ferskensmak kunne jeg ikke finne da jeg var i butikken, heldigvis kan jeg si etter å ha brukt denne). Den er utrolig god på smak, men man kan fint bruke en annen type.


Her er oppskriften:

Luscious Peach Cupcakes

250 g (ca 4 stk) revet fersken*
1,25 dl (1 lite beger) fersken (og aprikos) yoghurt*
1 stort egg*
1 dl nøytral olje*
1 ts vaniljeekstrakt
3,7 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 ts salt

*Romtemperert

Rasp ferskenene grovt på et rivjern (de bør være faste). Jeg brukte flate spanske ferskener. Bland de med yoghurt, egg, olje og vaniljeekstrakt i en bolle. La det trekke i ca. en halvtime. Bland hvetemel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle. Vend deretter melblandingen inn i ferskenblandingen.

Fyll muffinsformer ca 3/4 fulle og stek de midt i ovnen på 180 grader.
Steketider: Mini cupcakes: ca 15 min, vanlige cupcakes: ca 20 min.
Oppskriften er nok til ca 40 mini cupcakes eller ca 20 vanlige.

 

Cream Cheese Frosting

200 g Philadelphia
100 g usaltet smør
1 ta vaniljeekstrakt
200 g melis

Ha Philadelphia og smør i en bolle og la det stå på benken og temperere seg i ca en time. Hvis det står lengre vil blandingen bli mer flytende, og da er det vanskelig å sprøyte frostingen pent på. Om den bare skal smøres på, går det helt fint. Tilsett vaniljeekstrakt og bland det godt med en håndmikser. (Ikke for lenge, da kan blandingen skille seg og bli kornete). Tilsett melisen og bland godt. Sprøyt eller smør på helt avkjølte cupcakes.


Dette ble en ganske stor porsjon, så jeg tok med cupcakes på barseltreff dagen etter og fikk ståkarakter av jentene. Cupcakesene var like saftige og gode dagen etter. Bare husk å oppbevare de i lufttette bokser. Med frosting må de oppbevares i kjøleskap, men ta de da ut en halvtime-time før servering.

PS! Husk å sjekke ut Kakefabrikken på facebook :-)

Enjoy!

Klikk på bildet nedenfor for utskriftsvennlig versjon:

 

 

Legg igjen en kommentar