Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Vintage Cherry Vanilla Cake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Vintage Cherry Vanilla Cake

Vintage Cherry Vanilla Cake

Som lovet, her kommer den andre kaken jeg lagde til helgens 30-årsdag. Kaken er en white cake med vaniljesmak og kirsebær. Jeg har brukt hermetiske kirsebær, men frosne kan også brukes. Har man tilgang til ferske er selvfølgelig det beste. Om du vil ha mer kirsebærsmak i selve kakebunnen, kan du tilsette kirsebærlikør i røren (jeg gjorde ikke det).

Kaken har den samme frostingen som kaken jeg la ut i går, bare med kirsebærsirup blandet i frostingen som er inni kaken, også har jeg farget frostingen som er på utsiden for å få en vintage look. Jeg brukte også kirsebærfrostingen til å pynte kaken, som et hint om hva som befinner seg på innsiden.

Her er oppskriften til en 3-lags kake på 18 cm:

100 g mykt smør*
4 dl sukker
2 1/2 dl melk*
1 ts vaniljesukker
5 dl + 1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
2 eggehviter*
1 boks hermetiske kirsebær
Evt 2 ss kirsebærlikør

*Romtemperert

Kaken stekes i tre separate former. Har du ikke tre former, kan du steke i flere omganger eller ha færre lag, ev større eller midre former. Bare husk å tilpasse steketiden.

Start med å smøre og mele formene. Hell kirsebærene i et dørslag eller sil og renn av juicen i en bolle. Ikke kast juicen, den skal brukes senere. Visp smør og sukker hvitt. Tilsett melken og rør godt inn. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det inn i røren. Tilsett eggehvitene og visp til en glatt røre. Tilsett evt kirsebærlikør. Hell røren i formene. Bland de avrente kirsebærne med 1 ss mel til melet er helt absorbert i kirsebærene og tilsett så mange som ønskelig i bunnene.

Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 25 minutter.

Cherry Swiss Meringue Buttercream Frosting

Ca 2 dl kirsebærjuice
1 ss sukker

4 eggehviter*
200 g sukker
250 g mykt usaltet smør*
1 ts vaniljeekstrakt

*Romtemperert

Start med kirsebærsirupen: Kok kirsebærjuicen med sukker på medium varme. Kok til blandingen er ca halvert og har blitt sirupaktig. Sett til avkjøling.

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en miksmaster til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe til blandingen kjølner. Dette tar minst 15 minutter. Kjøkkenmaskin anbefales. Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen. (Her er det viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter, da vil kremen skille seg. Hvis det skulle skje kan kremen settes kaldt en stund for så å fortsette. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes.

Når alt smøret er tilsatt, vispes det i ytterligere 3-5 minutter. Da skal blandingen være god og tykk. Vend så inn vaniljeekstrakt med en slikkepott. Vend deretter inn kirsebærsirupen i ca halvparten av frostingen (eller hele om ønskelig). Til denne oppskriften passer det med 1-2 spiseskjeer, eller etter smak. Den andre halvparten frosting brukes til å dekke kaken. Tilsett evt farge i frostingen. Fyll kaken med kirsebærfrostingen og dekk den med resten, Pynt med kirsebærfrosting om ønskelig.

Om kaken lages med frosting dagen i forveien må den oppbevares kjølig, men ta den da ut ca en time før den skal serveres, slik at den blir myk igjen.

Enjoy!

Klikk på bildet nedenfor for utskriftsvennlig versjon:

 

Legg igjen en kommentar