Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_recent_posts_thumb has a deprecated constructor in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/kakefabrikken/functions/widget_posts_thumbs.php on line 5 Red Velvet Cake | Kakefabrikken Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/b/f/1/kakefabrikken.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei og velkommen til min kakebakeblogg. Jeg heter Ellen og kjøkkenbenken er min kakefabrikk. På denne bloggen vil jeg dele min kakebakelidenskap med deg.

Er ikke snauere enn at jeg flesker til med en Red Velvet Cake som første post. Dronningen av kaker. En ordentlig syndig amerikansk sørstatskake. Her spares det ikke på noe, her er det nesten like my sukker som det er mel og mengden matolje vil du ikke vite. Av respekt for blodårene mine har jeg faktisk kuttet ut nesten halvparten mengde olje fra originaloppskriften, likevel blir dette en utrolig saftig og myk kake.

Her er oppskriften:

6 dl hvetemel
5 dl sukker
1 ts kakao
1 ts salt
1 ts natron
2 egg*
2 dl nøytral olje*
2,5 dl kefir*
1 ts (hvitvins)eddik
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts rød pastafarge
(Jeg har brukt rød fra Wilton. Om du bruker vanlig konditorfarge trenger du ca 6 flasker)

*Romtemperert

Bland først det tørre i en bolle. I en annen bolle vispes egg sammen med de flytende ingrediensene. Deretter blandes det tørre i det våte, helst med en kjøkkenmaskin slik at det blir ordentlig blandet.

Røren fylles deretter i tre springformer på 18 cm og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, avhengig av ovn. Om kaken begynner å bli mørk på toppen, flyttes den lengre ned i ovnen de siste minuttene. Sjekk med en pinne om den er ferdig. Kaken kan lages i både flere eller færre lag og med større eller mindre former, bare husk å tilpasse steketiden. Selv foretrekker jeg kakene høye med litt mindre diameter enn det som er vanlig. Men ikke fall for fristelsen til å steke hele røren i en form for å dele kaken i flere lag etterpå. I og med at denne kaken er så myk og saftig er det ikke lett å få det vellykket.

Til denne kaken er det vanlig med cream cheese frosting. Jeg lager min med Mascarpone.

Mascarpone Frosting

3 dl kremfløte
250 g Mascarpone
1,5 dl melis

Visp fløten til krem i en bolle. Ikke visp for mye, da blir frostingen kornete. I en annen bolle vispes osten og melisen sammen til det blir glatt. Deretter vendes osteblandingen inn i kremen.

Før denne kaken dekkes med krem, er det lurt å legge bunnene i fryseren en stund først, gjerne over natten eller lengre, men minst en time. Dette gjør det lettere å få en jevn frosting uten smuler. Så er det bare å fylle lagene med krem og dekke utsiden av kaken med et tynt lag krem. La det være igjen nok krem til at det kan legges enda et lag krem utenpå kaken. For her er trikset: Etter å ha lagt et lag krem på kaken legges den en halvtime i fryseren, slik at kremen blir hard, så smøres den resterende kremen på. På denne måten slipper man å få smuler i frostingen.

 

Denne kaken har jeg toppet med cake balls. De har jeg enkelt laget på følgende måte:

Cake balls

Kakerester (jeg skjærer toppene av kakebunnene og bruker disse)
Litt Mascarponeost
100 g hvit sjokolade
50 g delfiafett
Rød pastafarge om du vil

Smuldre kakerestene, bland i osten og form deretter til små runde boller, sett det deretter i fryseren i ca en time. Varm opp delfiafettet og smelt sjokoladen i det. Avkjøl litt, slik at blandingen ikke er helt rennende når du skal dyppe bollene i den. Så er det bare å dyppe bollene i sjokoladeblandingen og sette de til side til det stivner. Ettersom bollene er frosne går det ganske raskt. Derfor er det bare å helle rød pastafarge i sjokoladeblandingen etterpå og dyppe bollene en gang til. Når du deler bollene blir dette en fin fargeeffekt.

Når jeg lager kaker, liker jeg å lage de enkle med et lite hint på utsiden om hva som befinner seg på innsiden. Det å lage cake balls å legge på toppen var et innfall jeg fikk denne gangen. En enklere og lekker måte å pynte denne kaken på er å strø over smuldrete kakerester.

Enjoy :-)

Klikk på bildet nedenfor for utskriftsvennlig versjon:

2 kommentarer

  1. Britt - 18. januar 2014

    Takk for superpraktisk skrevet oppskrift! Du har adressert alle fellene: bruk av feil form, bruk av for tynn konditorfarge, for hardt vispet krem, smuler i glasuren… Det er slike ting de fleste oppskrifter hopper over, med trist resultat for den ivrige, men kanskje ikke altfor erfarne baker. Dette er strålende!

    • Kakefabrikken - 5. februar 2014

      Tusen takk :-) Jeg forsøker alltid å forklare så godt som mulig, slik at alle kan lykkes med oppskriftene, så dette var en veldig hyggelig tilbakemelding, enda dette var til og med den aller første oppskriften jeg la ut!

Legg igjen en kommentar